Dan Matei Agathon, fost ministru al Turismului, a murit.

0
313

Dan Matei Agathon, fost ministru al Turismului în Guvernul Năstase, a murit, la vârsta de 74 de ani. Anunțul a fost făcut de Alin Burcea, prim-vicepreşedinte al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism din România (ANAT).

Dan Matei Agathon a absolvit Finanțe și Contabilitate la ASE în 1971, iar Revoluția din 1989 l-a prins ca director economic la Institutul de Cercetare pentru Metale Neferoase.

A deţinut portofoliul de ministru al Turismului în două rânduri, în perioada 1992-1996 şi, respectiv, între 2000 şi 2003. A fost de asemenea deputat, în perioada 1992-2004. De numele său este legat proiectul Dracula Park, iniţiat alături de Adrian Năstase, proiect care însă nu s-a concretizat.

Dan Matei Agathon a fost secretar general și purtător de cuvânt al Confederației Patronale din Industria României (CONPIROM). În aprilie 2010, Agathon a fost numit purtător de cuvânt al Alianței Confederațiilor Patronale din România (ACPR).

În iunie 2013, Agathon era președintele Federației Patronatelor din Turism și Servicii (FPTS). Legăturile sale în sfera patronală însă au început încă de la începutul anilor 1990, când a fost subsecretar de stat și împuternicit special al Guvernului în relațiile cu sindicatele și patronatul.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.