Dancila a dat ordonanta pentru „Codul negru”. Baronii PSD-ului pot fura acum fara griji

0
814

Dancila a dat ordonanta pentru „Codul negru”. Baronii PSD-ului pot fura acum fara griji 1Premierul Viorica Dancila a anuntat ca, in cadrul sedintei de Guvern de marti, va fi adoptat noul Cod Administrativ, spunand ca este un proiect important pentru modernizarea administratiei publice, care pune intr-o forma coerenta si simplificata reglementari care se regasesc in prezent in 17 acte normative.

„Adoptam astazi noul Cod Administrativ, un proiect important pentru modernizarea administratiei publice, rezultat al unei ample consultari cu reprezentantii structurilor asociative. Prin acest act normativ creem un cadru unitar si punem intr-o forma coerenta, mai clara si mai simplificata, reglementari care se regasesc acum in 17 acte normative”, a afirmat Viorica Dancila, la inceputul sedintei de Guvern.

Ea a mentionat ca prin noile prevederi vor fi constituite mecanisme care sa preintampine blocaje intre institutiile publice, atat la nivel central, cat si la nivel local.

„Pentru mai multa eficienta si transparenta, vom stabili o procedura mai clara si termene reduse pentru numirea in functie a unui membru al Guvernului in caz de remaniere guvernamentala sau de vacantarea postului. Situatia din ultimul an ne-a aratat ca este nevoie de astfel de modificari pentru a asigura continuitate in toate domeniile de activitate ale Guvernului. Pentru administratia locala vom reglementa procedura validarii prin hotararea instantei a mandatelor consilierilor locali alesi si vom revizui situatiile de dizolvare a Consiliului Local astfel incat sa asiguram stabilitatea autoritatilor locale”, a afirmat premierul, citata de news.ro.

Citeste si :  Inca o strategie murdara marca PSD : audierile ministrilor ai cabinetului Orban vor dura saptamani. La Grindeanu s-au terminat in SASE ore!

Dancila a precizat ca alegerea presedintilor de consilii judetene prin vot uninominal este o prevedere care se regaseste in noul Cod Administrativ.

„Dupa cum stiti, am adoptat deja revenirea la alegerea presedintilor consiliilor judetene prin vot uninominal, la fel ca in cazul primarilor, reglementare care se regaseste in noul Cod Administrativ. Legitimitatea presedintilor de consilii judetene va creste intrucat acestia vor reprezenta vointa cetatenilor si nu rezultatul unor negocieri politice. De asemenea, aducem solutii si in cazul elaborarii procedurilor cadru privind licitatiile publice, dar si reglementari in domeniul proprietatii publice si private a statului sau a unitatilor administrativ-teritoriale. Venim si cu masuri privind profesionalizarea corpului functionarilor publici, care se vor aplica gradual. Toate aceste modificari sunt menite sa modernizeze administratia publica, sa o faca mai flexibila si sa raspunda mai prompt si mai eficient asteptarilor cetatenilor”, a mai declarat Viorica Dancila.

Citeste si :  Viorica Dancila vrea sa il 'cucereasca' pe Klaus Iohannis

Sprin Ionita, expert in administratie publica, a explicat ce se gaseste in Codul Administrativ.

„SOS pe bune. Fratilor, e groasa: maine baga Veorica prin ordonanta Codul Administrativ. Si uitati de pensiile speciale ale primarilor: sa fie primit, la atatia pomanagii care sunt, ce mai conteaza 3200 in plus?

Dar sunt 2 bombe majore acolo:

(1) Antifonarea completa a primarilor si pres CJ fata de DNA, deoarece porcariile de aci inainte se pot face fara semnatura lor. Pentru orice licitatie manarita si transfer de active suspect vor chema un piticot de functionar, ii vor suci mana la spate si aia e. S-a terminat cu abuzul in serviciu la baronii locali, ei raman zen, colecteaza spaga fara sa mai semneze. E chiar mai misto decat amnistia.

Citeste si :  Avertisment incendiar din PSD dupa izbucnirea Corinei Cretu.

(2) Am zis transfer de active? Se legalizeaza &accelereaza toate Belinele si Teldrumurile, afacerile imobiliare cu plaje (suna cunoscut? oameni din MDRAP si CJ Constanta & Tulcea, ceva?), ba chiar si asta de ieri cu depoul de tramvaie Victoria. Trai pe vatrai, dezincriminari pe banda, mutari si concesionari la liber.

Nu-mi dau seama daca Veorica realizeaza ce i-a pus MDRAP in mapa, dar e chestie de dat cu parul in Piata Victoriei. Incepe iar balul cu ordonantele, copii, doar o luna i-a tinut pocainta”, avertizeaza Sorin Ionita pe Facebook.

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.