Daniel Gheba : Apicultura are nevoie de soluții practice

0
79

Daniel Gheba a purtat o rundă de discuții cu doamna Maria Toma, Director al Direcției Politici în Zootehnie din Ministerul Agriculturii despre situația apicultorilor.

Daniel Gheba organizeaza si o conferință de presă cu tema ”Un an de eșec al guvernării PSD-PNL-UDMR” la sediul biroului meu parlamentar din Craiova, vineri incepand cu ora 10:00…

“Am purtat o rundă de discuții cu doamna Maria Toma, Director al Direcției Politici în Zootehnie din Ministerul Agriculturii despre situația apicultorilor. Se caută soluții în continuare pentru acordarea unui sprijin în vederea depășirii situației dificile de anul acesta.

Din păcate însă, fondurile pentru ajutoarele de minimis par epuizate, bugetul total pentru ultimii 3 ani fiind plafonat. O soluție ar fi ca apicultorii să se îndrepte către finanțările nerambursabile din fonduri europene pentru dezvoltarea capacității de producție. În cadrul Programul Național Apicol 2022 au fost aprobate peste 7.800 de cereri dintre care 12 depuse de către formele asociative. Măsurile de finanțare au permis achiziționarea de servicii de consultanță, echipamente de procesare și ambalare, accesorii, unelte, mijloace de transport, medicamente pentru combaterea bolilor specifice, analize ale produselor și repopularea stupului. Aceste programe vor continua și anul viitor.

O altă soluție pentru sprijinirea apiculturii românești ar fi includerea mierii în Programul pentru școli al României. Din păcate însă, se pare că nu există consens la nivelul autorităților cu privire la acest aspect.
Voi continua discuțiile cu instituțiile de resort în vederea adoptării unor soluții viabile pentru sprijinirea apicultorii.”, a transmis Daniel Gheba, într-o postare pe pagina de Facebook.

Hits: 0

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.