Daniel Gheba : Bilanţul unui prim-ministru de faţadă!

0
360

Deputatul AUR a avut o declaratie de presa cu privire la Bilantul fostului Premier Nicolae Ciucă.

Daniel Gheba a adus cateva argumente iar noi redam declaratia de presa prezenta pe site-ul Camerei Deputatilor :

“Fără niciun fel de sentimente maliţioase la adresa persoanei Nicolae Ciucă, îmi propun să evoc o părere personală în urma analizei asupra mandatului prim-ministrului Nicolae Ciucă şi a Cabinetului său.

Pus în funcţie în data de 25.11.2021, la propunerea celui mai turist preşedinte al României, Nicolae Ciucă ajunge la finalul mandatului lăsând în urma sa amintirea unui om politic al cărui discurs este înţesat de bâlbele “ăăă” şi „aaa”, urmate adeseori de incoerenţă. Ocupant al aceleiaşi funcţii de înalt demnitar, precum intelectualul Nicolae Iorga sau ilustrul I.C Brătianu, Nicolae Ciucă nu a făcut altceva decât să continue seria de anomalii guvernamentale începute de predecesorul său Florin Cîţu şi nu s-a ridicat nici măcar o secundă la prestanţa cerută de funcţia de PRIM-MINISTRU.Cuvintele de rămas bun ale Generalului Ciucă sunt halucinante şi absolut desprinse de realitatea în care noi muritorii de rând trăim. Iată câteva dintre afirmaţiile acestuia:
„ ….. pot spune că România are şi resursa umană, are şi celelalte resurse prin care poate cu adevărat să dea consistenţă propriei rezilienţe…”;
„În toate condiţiile create de acest conflict la graniţa noastră, cu toate problemele pe care le-a creat în energie, în inflaţie, în tot ceea ce a însemnat lanţul logistic şi de aprovizionare, inclusiv inflaţie, şi multe altele, ţara noastră, totuşi, a reuşit…”;

„O spun fără mândria păcatului biblic, am reuşit să avem o creştere economică de 4,7%, am reuşit să asigurăm atragerea de fonduri europene, care a atins cea mai mare sumă, să convingem partenerii străini. (..) Am reuşit să atragem foarte multe investiţii străine” sau„Mă bucur foarte mult că România a rămas acel pilon de stabilitate în regiunea Mării Negre şi în Balcani…”.În baza acestor afirmaţii antagonice cu realitatea, doresc a relata câteva cifre statistice care fac ca o mare parte dintre cuvintele acestui fost prim-ministru să nu fie altceva decât cântece de leagăn pentru poporul român.

  • Potrivit datelor Ministerului Afacerilor Externe, numărul românilor cu domiciliul şi reşedinţa în străinătate ar fi de circa 5,7 milioane, iar pentru a acoperi lipsa de RESURSĂ UMANĂ , angajatorii sunt obligaţi să aducă personal din ţări extracomunitare. Datele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă arată că, în 2022, numărul total de locuri de muncă vacante a fost mereu peste 300.000 (în creştere cu 50% faţă de începutul anului 2021).
  • Deci nu, România nu are resursa umană despre care vorbeşte Nicolae Ciucă.
  • Afirmaţia cu „ţara a reuşit …” este incredibil de ofensatoare. Da, ţara a reuşit ca de la 5.1% inflaţie, atât cât era în anul 2021, să ajungă la 13.8% inflaţie în anul 2022, iar acum, la sfârşit de mandat, ţara a reuşit sub conducerea lui Nicolae Ciucă să menţină un nivel de inflaţie cu două cifre, de 10%, indicele fiind peste media Uniunii Europene.
  • Da, sub administraţia Ciucă ţara a reuşit să crească datoria externă totală a României, publică şi privată, în 2022, cu 6,13 miliarde euro, la un total de 142,7 miliarde euro, aşa cum arată datele publicate luni de BNR.
  • Fără mândria păcatului biblic, dar cu păcatul biblic al minciunii, Nicolae Ciucă afirma că România a atras fonduri europene care au atins cea mai mare sumă! Ei bine nu, nu este aşa, România stă foarte prost pe rata de absorbţie a fondurilor europene pe exerciţiul financiar 2014-2020, rata de absorbţie fiind de doar 74,65% iar acest lucru nu este o reuşită. O reuşită ar fi fost o absorbţie de peste 90% .
  • Despre creşterea economică pe care fostul prim-ministru o flutură înaintea noastră aş dori să spun că România are deficit comercial de 2 miliarde de euro în acest moment. Importăm mai mult decât exportăm, inflaţia este mai mare decât creşterea economică, iar la nivel salarial unii români au puterea de cumpărare erodată, din acest motiv creşterea economică este resimţită doar de o parte dintre români, aceia implicaţi în investiţii şi afaceri, românul simplu continuându-şi viaţa cu povara unor preţuri foarte mari la majoritatea produselor şi serviciilor.

Cu aceste cuvinte doresc să închei această declaraţie politică: Dumneavoastră, domnule Ciucă, veţi pleca, continuând să beneficiaţi de pensiile şi beneficiile speciale pe care vi le-aţi asigurat, dar noi rămânem în urma guvernării dumneavoastră mai săraci, mai vânduţi, mai deznădăjduiţi, pentru că România condusă de dumneavoastră şi partenerii dumneavoastră este din ce în ce mai departe de normalitate şi continuă să plutească în derivă.Dumnezeu să aibe milă de România!”, a declarat Daniel Gheba.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.