Daniel Gheba : Educație cu toalete în fundul curții.

0
130

Deputatul USRPlus Dolj, Daniel Gheba aduce in discutie sistemul educational din Romania dar in mod special despre infrastructura scolara . Daniel Gheba a cerut DSP Dolj un raport cu autorizatiile de functionare pentru toate institutiile de invatamant.

„Auzim, în fiecare zi, adesea despre îmbunătățirea sistemului educațional din România și despre infrastructura școlară. De peste 30 de ani, toate discuțiile cu privire la infrastructura școlară rurală și nu numai, au rămas strict la nivel declarativ.

Am cerut de la Direcția pentru Sănătate Publică Dolj un raport cu autorizațiile de funcționare pentru toate instituțiile de învățământ.
Din 589 de instituții de învățământ, aproximativ 22% nu dețin autorizații de funcționare igienico-sanitară.

Citeste si :  Nicolae Giugea , Deputat PNL : Topul vedetelor PSD-ALDE care fac rating la TV?

📌 În această săptămână am început să trimit solicitări cu privire la situația grupurilor sanitare, către toate instituțiile de învățământ din județul Dolj, ca să putem avea o evaluare reală a condițiilor igienico-sanitare din școlile și grădinițele în care învață copiii noștri.

Am demarat aceste solicitări, întrucat autorizațiile se pot obține prin declarație dată pe proprie răspundere de către managerul instituției, conform OMS nr. 1030/2009.
Nu îmi doresc ca aceste declaratii pe proprie răspundere să fie date din pix de către managerii instituțiilor școlare și preșcolare, din teama că acestea pot fi închise, pentru că Primăriile și Consiliile Locale din județ aparent au alte priorități și nu alocă fonduri suficiente unităților de învățământ.

Citeste si :  Lista miniștrilor Guvernului Ciucă, înainte de jocurile finale din partide (surse)

📌 În atenția primarilor din județul Dolj!
• Vă rog să încercați o mai bună gestionare a bugetului local și să găsiți surse de finanțare pentru școlile și grădinițele care nu au grupuri sanitare adecvate unei țări din Comunitatea Europeană și care nu sunt în conformitate cu normele igienico-sanitare DSP;
• Așa cum ați reușit să alocați bani pentru: “panseluțe, borduri, luminițe și decoruri de sărbători sau salarii de lux”, consider că puteți prioritiza investiții către instituțiile școlare în care învață copiii noștri, viitorul României.” a declarat Daniel Gheba .

Lasa un comentariu aici !
STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.