Daniel Gheba : Incep o campanie de conștientizare a populației asupra aspectului alimentar și industrial al apiculturii și produselor apicole românești

0
432

In urma cu o saptamana, deputatul Daniel Gheba tragea un semnal de alarma in privinta consumului de miere contrafăcută din China și Ucraina. Deputatul AUR a subliniat ca exista peste 100 de tone de miere de înaltă calitate sunt blocate în Hunedoara din cauza lipsei de cerere și al prețului de dumping practicat de cei ce cumpără mierea din afara UE.

Deputatul AUR a efectuat azi o intalnire la ASOCIAȚIA CRESCĂTORILOR DE ALBINE si a hotărât să duca o campanie de conștientizare a populației asupra aspectului alimentar și industrial al apiculturii și produselor apicole românești.

Nu este primul demers facut de Daniel Gheba in acest sens. In calitate de deputat cere ca legea 509/2006 să nu mai fie eludată ci adoptată, pentru a da posibilitatea ca mierea românească să poată fi cumpărată de Stat și oferită copiilor României prin programul cornul și laptele..

“În urma vizitei mele de la ASOCIAȚIA CRESCĂTORILOR DE ALBINE am plecat hotărât să duc o campanie de conștientizare a populației asupra aspectului alimentar și industrial al apiculturii și produselor apicole românești.??
În martie 2023 o anchetă la nivel european a dezvăluit că aproape jumătate din mierea din comerț pe care o importăm din zona non UE este contrafăcută și are în componență surogați precum: Trestia de zahăr, sfecla de zahăr sau siropul de zahăr !
Sănătatea este o preocupare importantă a fiecărui om. Una dintre sarcinile prioritare ale Statului este să se îngrijească de creșterea calității vieții și implicit de conștientizarea și ajutorarea populației în ceea ce privește sănătatea.
Mierea de albine naturală este în fapt o minune de la Dumnezeu. Un produs alimentar ce prin consumul său aduce beneficii multiple asupra sănătății. Cum să reacționăm însă, atunci când conducătorii politici ignoră aspectul calității mierii, al sănătății propriei populații și al susținerii industriei autohtone de apicultură ?
? În calitate de deputat cer ca legea 509/2006 să nu mai fie eludată ci adoptată, pentru a da posibilitatea ca mierea românească să poată fi cumpărată de Stat și oferită copiilor României prin programul cornul și laptele!
?De ce copiii noștri să nu beneficieze de o alimentație bogată în vitamine și proprietăți naturale atât de benefice sănătății?
?De ce apicultorii români să rămână cu tone de miere pe stoc din cauza importului agresiv de miere din China, Ucraina sau India, în timp ce mai mult de jumătate din producția de miere românească merge la export? De ce importăm boală și exportăm sănătate ❓❓
?De ce doar 25% dintre apicultorii români beneficiază de subvenții de la Stat❓
?Ministerul agriculturii ignoră apicultorii din România neglijând această ramură care ar putea dezvolta atât piața alimentară a României cu produse din miere de calitate superioară netă față de substanțele chimice provenite din China și care poartă eticheta de miere.
? În calitate de deputat al României și membru al comisiei de agricultură rămân aproape de apicultorii României asigurându-i de tot aportul meu prin prerogativele de care dispun, pentru a motiva românii să consume miere românească și pentru a susține deciziile legislative în favoarea mierii românești!
?Dacă doriți sănătate și calitate vă invit să consumați miere de la apicultorii români evitând mierea contrafăcută care este importată din afara zonei UE❗❗❗”, a scris Daniel Gheba pe reteaua de socializare.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.