Daniel Gheba : Înstrăinarea ultimelor companii de stat de către coaliția PSD-PNL-UDMR a trecut de Comisia de politici economice

0
26

Legea pentru modificarea şi completarea OUG nr. 109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice a fost votată rapid, fără niciun fel de dezbatere în Parlament. Invocându-se condiții ale OCDE (Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică) și ale PNRR, deputații au legiferat profitul cu orice preț al companiilor de stat, multe dintre ele strategice. Astfel, vom asista la închiderea și vânzarea pe bucăți a circa 80% din întreprinderile cu capital de stat.

Regiile autonome și companiile de stat vor trebui să acționeze la fel ca și companiile private, urmărind doar profitul, potrivit Legii pentru modificarea şi completarea OUG nr. 109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice, votată fără dezbateri de aleșii de la Camera Deputaților. Activitatea de administrare și cea economică vor fi separate, înființându-se societăți pe acțiuni, care vor ajunge să fie tranzacționate pe bursă, ceea ce înseamnă clar privatizare, iar companiile care nu au profit vor fi închise și vândute la bucată.

„Înstrăinarea ultimelor companii de stat de către coaliția PSD-PNL-UDMR a trecut de Comisia de politici economice din Camera Deputaților. AUR este singurul partid care s-a opus, AUR este rezistența națională și suverană.”, a scris Daniel Gheba pe reteaua de socializare.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.