Daniel Gheba : Nu ne-am propus nici politici de austeritate, nici inginerii financiare decontate de cetățenii României

0
185

Deputatul USRPlus Dolj, Daniel Gheba, aduce in discutie o lege cu un impact negativ fata de Hidroelectrica. Dacă amendamentele ar fi trecut de Camera Deputaților, am fi asistat la o majorare cu peste 55%, producătorii de energie hidroelectrică fiind obligați să plătească 33 lei/ MWh produs.

“Când ne-am asumat Programul de Guvernare alături de PNL și UDMR, nu ne-am propus nici politici de austeritate, nici inginerii financiare decontate de cetățenii României.
Am votat împotriva proiectului de lege PL-x 97/2021 și am analizat împreună cu ceilalți colegi din grupul parlamentar USR eventualitatea impactului negativ, generat de amendamentele depuse de Virgil Popescu PNL și Tánczos Barna UDMR.

O companie precum Hidroelectrica a plătit în ultimii 5 ani la Administrația Națională Apele Române (ANAR) o taxă de aproximativ 21 lei/ MWh produs. Dacă amendamentele ar fi trecut de Camera Deputaților, am fi asistat la o majorare cu peste 55%, producătorii de energie hidroelectrică fiind obligați să plătească 33 lei/ MWh produs.

Am fi asistat la o scădere a valorii și profitabilității companiilor:
• Costuri de producție majorate pentru Hidroelectrica,
• Acces redus la finanțări ca urmare a scăderii profitabilității;
• Majorarea prețurilor la energie în România;
• Sustenabilitate redusă a utilizării energiei regenerabile.

Consecințele acestei legi ar fi dus, cel mai probabil, la majorarea facturilor energiei electrice, implicit la costuri mai mari în servicii și producții.” a scris Daniel Gheba pe reteaua de socializare.

Visits: 0

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.