Daniel Gheba participa la un cluster privind finanțările prin Programul Operativ Regional al ADR S-V Oltenia

0
574

Programul Operațional Regional (POR) Sud-Vest 2021-2027 este un document strategic de programare și principalul instrument de finanțare pentru proiectele de dezvoltare ale regiunii, adresându-se atât autorităților publice, cât și mediului privat, în vederea creșterii calității vieții în regiune.

POR Sud-Vest Oltenia 2021-2027 acoperă domenii diverse precum inovarea/cercetarea, transferul tehnologic, creșterea competitivității IMM-urilor, digitalizarea în folosul cetățenilor, eficiența energetică, dezvoltarea urbană, mobilitatea și accesibilitatea, infrastructura verde și biodiversitatea, infrastructura educațională, turism și patrimoniu cultural si dezvoltare teritoriala integrata.

Viziunea strategică a POR Sud-Vest Oltenia 2021-2027 are la bază nevoi de dezvoltare, identificate și prioritizate într-un cadru larg partenerial ca fiind cele mai relevante în contextul stadiului actual de dezvoltare socio-economică a regiunii. Peste 1,2 Mld de Euro din Fondul European pentru Dezvoltare Regională (FEDR) si bugetul de stat vor fi alocati pentru investitii in Regiunea Sud-Vest Oltenia prin intermediul celor 8 Prioritati ale programului.

“În acest sfârșit de săptămână particip, la Isverna, în județul Mehedinți, la un cluster privind finanțările prin Programul Operativ Regional al ADR S-V Oltenia. Acest Program este un document strategic și un instrument financiar pentru atragerea de fonduri europene în vederea modernizării și creșterii calității vieții în regiunea noastră. Totalitatea fondurilor care stau la dispoziția regiunii noastre în perioada 2021-2027 se ridică la peste1,2 miliarde euro și acoperă zone importante cum ar fi: eficiența energetică și infrastructura verde, digitalizarea, turism și patrimoniul cultural etc. Sper ca în următorii ani, o mare parte din aceste fonduri să contribuie la modernizarea Olteniei și la depăsirea statutului de regiune aflată pe ultimele locuri în procesul dezvoltării.”, a scris Daniel Gheba pe reteaua de socializare.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.