Daniel Gheba : Prin crearea identității digitale, libertatea de acțiune în spațiul online va fi monitorizată de Bruxelles

0
345

Astăzi, 9 noiembrie 2023, la Biroul Parlamentar al deputatului Daniel Gheba, a avut loc conferința extraordinară de presă AUR Dolj. Conferința a fost susținută de domnii Daniel Gheba, deputat AUR de Dolj și Iulian Bogdan, coordonator echipă locală AUR Dolj.
Deputatul AUR, a vorbit despre Controlul digital aprobat zilele trecute în Parlamentul European, care va fi implementat și în Municipiul Craiova, iar Iulian Bogdan a vorbit despre Greva Fiscală până când Guvernul Ciolacu tratează corect afacerile românilor.

“Se pare că momentul în care întreaga societate românească va fi supusă controlului digital se va produce mult mai repede decât anticipam. Mai multe aspecte stau mărturie și tocmai de aceea vreau să vi le prezint, mai ales că este vorba și despre locuitorii municipiului Craiova.
Ieri, la Bruxelles, a fost aprobată pentru a fi votată de Parlamentul European o lege deosebit de gravă care va afecta libertatea individuală a fiecărui cetățean european. La propunerea lui Thierry Breton, comisar pentru piața internă, a fost aprobat portofelul digital care va crea identitatea digitală pe care trebuie să o aibă fiecare cetățean membru al UE.
Singurul europarlamentar român care a contestat acest proiect de lege totalitar a fost Cristian Terheș care a venit cu argumente principiale puternice împotriva propunerii lui Breton.
Prin crearea identității digitale, libertatea de acțiune în spațiul online va fi monitorizată de instituții special create de Bruxelles. Practic, aceștia vor ști absolut tot ceea ce accesăm în spațiul virtual, tot ceea ce cumpărăm, tot ceea ce comentăm în social media.
Modelul pe care pășește UE este cel al Chinei comuniste, care a început cu controlul spațiului virtual și a ajuns la controlul total al populației, inclusiv stradal prin camere video cu microfon și cu aparatură de filtrate a sunetelor. Pe baza acestor informații se obține profilul cetățeanului chinez care primește un credit social în baza căruia se poate sau nu hrăni, pleca în concedii, primi bonusuri etc. Ideea e să fii subordonat autorității guvernamentale comuniste. Cine nu se supune devine un caz pierdut, fără acces la resurse, practic un om al străzii.
De ce v-am făcut această introducere mai lungă?
Pentru că aceste practici oculte și nedemocratice au ajuns și în orașul nostru. În luna iunie, Consiliul Local a aprobat achiziția de camere video cu microfon pentru a fi implantate peste tot în spațiile publice circulate, nu numai pe sistemul de semaforizare. Costul total se ridică la suma de 2 milioane de euro. Cel puțin 500 de camere, REPET, cu microfon de captare a zgomotului, vor fi amplasate in parcuri, zone publice și în apropierea instituțiilor publice.
Camerele sunt de tip bullet având o rezoluție de 5 megapixeli. Sunt dotate cu senzor de mișcare și pot înregistrat atât alb-negru, cât și în formă de culoare.
Camerele vor fi furnizate de compania românească IRIS VISION. Ceea ce este interesant la această firmă este lipsa unui număr de telefon, adresă de emaile sau orice alte forme de contact în registrul firmelor din România. Există doar o adresă. Vă las pe voi să trageți concluziile care rezultă de aici și să începeți voi o investigație jurnalistică asupra celor care stau în spatele acestei firme.
Încet, dar sigur libertățile noastre sunt restrânse, se încearcă anihilarea lor și copierea modelului chinez. Totul se face cu binecuvântarea Uniunii Europene.
Trag un semnal de alarmă și solicit municipalității Craiova să oprească amplasarea de camere cu microfon care încalcă drepturile și libertățile craiovenilor.
Pentru a nu mai permite astfel de îngrădiri ale libertăților cetățenești, românii trebuie să voteze în iunie 2024, lista patrioților, lista AUR. Uniți stopăm dictatura digitală!”, a declarat Daniel Gheba despre Controlul digital aprobat zilele trecute în Parlamentul European.

“AUR a reușit să obțină o primă victorie împotriva acestor măsuri fiscale nocive luate de PSD și PNL prin decizia Guvernului Ciolacu de a renunța la acele praguri pentru numerar. Ceea ce noi am spus timp de două săptămâni a fost validat de Marcel Ciolacu, cel care ne acuza că reducerea folosirii numerarului este o teorie a conspirației și că AUR este un partid tinichea care sperie lumea.
Iată că, la nici 24 de ore după ce ne-a atacat, vine și spune că renunță la măsurile de limitare a numerarului. Ce înseamnă asta? Că avem un guvern duplicitar.
Dar, această bâlbâială a Guvernului Ciolacu în ceea ce privește deciziile de natură fiscal-bugetară generează grave prejudicii românilor și mediului de afaceri. Dacă Guvernul Ciolacu, PSD-PNL, nu tratează corect afacerile românilor, atunci facem un apel către toți românii și toate companiile românești la grevă fiscală.
Aceasta pare a fi singura cale prin care îl vom determina pe Marcel Ciolacu și Guvernul lui Klaus Werner Iohannis să își ia piciorul de pe gâtul românilor. Este o acțiune de protest pe care o propunem societății românești, pentru că noi, ca partid, le-am epuizat pe toate celelalte.
AUR a protestat împotriva adoptării pachetului fiscal-bugetar de către guvernul PSD-PNL, care pune pe butuci companiile din România. AUR a dorit să depună o moțiune de cenzură, dar aceasta a fost blocată de USR, care susținea că pachetul fiscal va fi respins de Curtea Constituțională. Acest blat între USR și PSD l-am devoalat public.”, a declarat Iulian Bogdan, coordonator echipă locală AUR Dolj, referitor la Greva fiscală.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.