Daniel Gheba : Săptămâna aceasta m-am întâlnit cu Laurențiu Ivanovici, managerul SCJU Craiova.

0
136

Deputatul USRPLUS de Dolj, Daniel Gheba, a avut o intalnire zilele trecute cu Laurențiu Ivanovici, managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova. Daniel Gheba a discutat despre nevoile spitalului care nu mai pot suferi amânări, cum ar fi Compartimentul de Chirurgie Cardiovasculară și înființarea unui ATI modular (anestezie și terapie intesivă), obiective foarte importante pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova, implicit pentru toată zona Olteniei.

„Situația spitalelor din România este sub ochii tuturor și prea frecvent evenimentele nefericite aduse în prim plan de mass-media trag un semnal de alarmă.
Există anumite facilități bune și avansate, dar în cea mai mare parte spitalele noastre sunt vechi, dezorganizate, dărăpănate și adesea periculoase.
Medicii și personalul, în general profesioniști, sunt obligați să acționeze în structuri care nu sunt adecvate pentru ei, pentru bolnavi și pentru cetățeni.
Pacienții se găsesc adesea în situații de anxietate și imposibilitate, necorespunzătoare pentru o societate civilizată, așa cum ne dorim și credem că suntem.
📋 Săptămâna aceasta m-am întâlnit cu domnul Laurențiu Ivanovici, managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova.
Am discutat despre nevoile spitalului care nu mai pot suferi amânări, cum ar fi Compartimentul de Chirurgie Cardiovasculară și înființarea unui ATI modular (anestezie și terapie intesivă), obiective foarte importante pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova, implicit pentru toată zona Olteniei.
📊 Avem 5 proiecte prin POIM și POCU:
• Creșterea capacității de diagnostic și tratament a pacienților infestați cu virusul SARS COV2, internați în Clinica de Cardiologie a SCJUC – Aprobat – 7,312,623.56 lei;
• Creșterea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID 19, de către SCJUC – APROBAT – 15,715,692,53 lei;
• Creșterea capacității de diagnostic și tratament a pacienților infectați cu virusul SARS COV2, în cadrul SCJUC – APROBAT – 13,397,076,12 lei;
• NATALCARE – program complex de informare, conștientizare și îngrijire a gravidei și copilului – APROBAT – 11,804,996,72 lei;
• Creșterea capacității de diagnostic prin RT PCR la nivelul SCJUC în vederea asigurării unui management eficient al pacienților suspecți COVID-19 din regiunea Sud – Vest Oltenia – în curs de EVALUARE – 12,041,045,92 lei;
• Creșterea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19 în cadrul SCJUC prin realizarea unei secții exterioare modulare ATI – 13,003,181,69.
📌 Sunt convins că doamna Ministru al Sănatății, Ioana Mihăilă, va lua în considerare la rectificarea bugetară și solicitarea privind finanțarea cu 2.754 mii lei în vederea demarării activității Compartimentului de Chirurgie Cardiovascular.
✔️ Mentionez că în cadrul acestui compartiment, până în prezent, au fost investiți peste 1.500.000 Euro pentru achiziția de aparatură și echipamente medicale, iar în prezent este în curs de desfășurare achiziția cu clauză suspensivă de aparatură și echipamente medicale, în valoare de 3.204 mii lei din care 450 mii lei sunt puși la dispoziție de către Consiliul Județean Dolj.
🩺 SĂNĂTATE CU PRIORITATE este unul dintre angajamentele USRPLUS la Guvernare.” a scris Daniel Gheba pe reteaua de socializare.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.
Citeste si :  Daniel Gheba ,deputat USRPlus : CRAIOVA-LUGOJ: PROMISIUNE ÎNDEPLINITĂ PENTRU OLTENIA ȘI BANAT

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.