Darius Valcov respira usurat. CCR, a cincea amanare in cazul completurilor de trei.

0
144

Darius Valcov respira usurat. CCR, a cincea amanare in cazul completurilor de trei. 1Curtea Constitutionala a Romaniei a amanat, miercuri, pentru 3 iulie, luarea unei decizii asupra sesizarii lui Florin Iordache privind un posibil conflict juridic intre Parlament si Inalta Curte de Casatie si Justitie pe tema completurilor specializate in judecarea faptelor de coruptie. Noua data pentru decizia CCR este 3 iulie, termen pana la care CCR va avea o noua componenta, iar discutiile ar putea fi chiar reluate de la zero.

Este pentru a cincea oara cand CCR amana aceasta cauza. Noua componenta a CCR ii va include pe Cristian Deliorga si Gheorghe Stan, impusi de PSD.

Pronuntarea a mai fost amanata si in sedinta din 20 mai.

Citeste si :  Paul Stanescu a spus la o intalnire in Olt ca Dragnea a ordonat macelul din 10 august

Pe 10 aprilie, Curtea a luat in dezbatere sesizarea formulata de vicepresedintele Camerei Deputatilor Florin Iordache, context in care acesta afirma ca ICCJ a refuzat sa constituie completuri specializate, asa cum prevedea Legea 78/2000 privind prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie.

Articolul continua dupa recomandari

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

In replica, presedintele Inaltei Curti, Cristina Tarcea, declara ca Florin Iordache a formulat sesizarea in cazul completurilor specializate cu incalcarea vointei Curtii Constitutionale, care a stabilit anterior, cu referire la functia de prim-ministru, ca atributiile constitutionale nu pot fi delegate. Anterior, ea preciza ca in ultimii 15 ani au fost solutionate de Instanta suprema 170 de dosare care intra sub incidenta legii privind prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie.

Citeste si :  A facut ultima calatorie .. spre Cer ! Dumnezeu sa te odihneasca in pace, Nicky Predescu !

Pe 25 martie, Florin Iordache anunta ca a sesizat CCR privind un posibil conflict juridic de natura constitutionala intre Parlament si Instanta suprema. Sesizarea a fost facuta in perioada in care presedintele de atunci al Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, si-a delegat atributiile lui Florin Iordache.

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.