De ce cad masinilie Salubritatii prin asfalt?

0
492

De ce cad masinilie Salubritatii prin asfalt? 1In decurs de o saptamana, in Craiova s-au petrecut trei evenimente similare: carosabilul s-a prabusit sub greutatea autogunoierelor Salubritatii. Una a fost la propriu inghitita de asfalt la sfarsitul saptamanii trecute, iar alte doua au simtit cum li se prabuseste pamantul sub roti. Cei drept, acestea nu s-au afundat in gropile cascate sub ele, dar au lasat in urma lor adevarate cratere, din care ies la iveala conductele de caldura, apa si canalizare. Ultima isprava de acest fel s-a petrecut ieri-dimineata, pe strada Savinesti, situata in centrul Craiovei, cand covorul asfaltic s-a rupt in doua sub rotile unei masini de gunoi. Masina de la Salubritate intrase pe strada Savinesti pentru colectarea gunoiului menajer, cand soferul a simtit cum, la un moment dat, o parte a autovehiculului intra in asfalt. Masina a scapat, dar cand a demarat, in urma ei a ramas un crater chiar in mijlocul strazii. Incidentul se aseamana cu cel petrecut la sfarsitul saptamanii trecute pe strada Vasile Conta, numai ca atunci sub greutatea masinii a cedat asfaltul turnat in urma unor interventii la reteaua de termoficare. Ce s-a intamplat, de fapt? Un angajat al SC Termo Craiova SRL a explicat: „Aici s-au facut reparatii anul trecut, cand am avut probleme la o conducta de caldura si apa calda. Conductele noastre sunt montate pe canale termice. Peste canalul termic, la momentul efectuarii reparatiilor, noi am pus pamant si piatra concasata, dar nu am putut tasa foarte mult fiindca deasupra canalului este o conducta de gaze. Probabil ca, la acest moment, din cauza precipitatiilor si infiltratiilor de apa – sa nu uitam ca aici terenul este in panta – pamantul a fost spalat si covorul asfaltic a cedat. Azi-dimineata (ieri – n.r), cand a trecut o masina cu gunoi, s-a format o groapa. Bine ca nu s-a prabusit. Vom marca zona si vom demara lucrarile de remediere“, a spus un angajat al SC Termo Craiova SRL.

Masina de gunoi, cu rotile pe conductele CAO

Alta strada, alt cartier, aceeasi poveste: asfalt prabusit sub rotile unei autogunoiere a Salubritatii. De data aceasta este vorba de o gura de vizitare a conductelor de apa rece ale Companiei de Apa Oltenia (CAO) de pe aleea Arh. Duiliu Marcu, din cartierul Craiovita Noua, in fata blocului nr. 5. In crater se zareste reteaua de conducte de apa rece a CAO. Proprietarii spun ca groapa sta asa de sapte zile. Ce-i drept, „capcana“ a fost indicata cu doua balize si banda de atentionare, probabil de catre angajatii CAO. Si ca sa atraga pe deplin atentia, cineva a mai aruncat in groapa cu pricina o blana desprinsa dintr-un pat sau o canapea. „A cazut o masina de gunoi si asa este de sapte zile“, spune Claudiu Maca, un craiovean care ne-a semnalat la redactie situatia de pe aleea Arh. Duiliu Marcu.

Pe strada Vasile Conta, a cedat asfaltul turnat in urma unor interventii la reteaua de termoficare

Au crapat conductele CAO

Sa nu uitam de prabusirea de pe strada Vasile Conta, unde o masina a Salubritatii a fost la propriu inghitita de asfalt weekendul trecut. Au fost necesare cateva ore bune si trei utilaje ca autogunoiera sa fie scoasa din groapa cascata in asfalt. Incidentul s-a petrecut din cauza unei avarii la o conducta de apa a Companiei de Apa Oltenia veche de 35 de ani. Apa a spalat pamantul de sub covorul asfaltic, care s-a rupt sub greutatea masinii de gunoi. Muncitorii au scos masina din groapa dupa aproape cinci ore cu ajutorul unei macarale aduse de la Directia de Drumuri si Poduri Craiova.

De ce crapa strazile?

Am intrebat autoritatile care este cauza: lucrarile de mantuiala facute de asfaltatori, conductele uzate ale CAO?

Reprezentantii administratiei locale craiovene au urmatoarele explicatii. „Nu intotdeauna este vorba despre lucrari facute prost. Pe strada Savinesti s-au facut anul trecut lucrari de interventie. Lucrarea efectuata de firma Semcor SRL este in garantie si drept urmare aceeasi firma reface si de aceasta data carosabilul. In Craiovita, pe aleea Arh. Duiliu Marcu, este un canal al CAO, unde urmeaza sa intervina fie angajatii companiei, fie firma cu care compania are incheiat contract de refacere a carosabilului. Acelasi lucru se va intampla si pe strada Vasile Conta, unde avaria a fost remediata imediat dupa incident. Din pacate, firma care are contract cu CAO ne cam creeaza probleme. Acolo unde vom constata ca aceste societati fac lucrari de mantuiala, nu mai primesc certificat”, a declarat Stelian Baragan, viceprimarul Craiovei.

Visits: 0

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.