De Sfanta Maria Mare , cateva comune din Dolj au sarbatorit !

0
59

Sarbatoarea de Sfanta Maria Mare a adunat lume multa, de toate varstele, la petrecerile campenesti, care au fost organizate de autoritati pentru a oferi un prilej de bucurie tuturor cetatenilor. In nu mai putin de trei localitati : Breasta, Bratovoiesti si Caraula – au rasunat acordurile de muzica populara si s-au incins gratarele, oamenii distrandu-se alaturi de artistii preferati, pe care au putut sa-i urmareasca indeaproape, fiind invitati speciali pentru aceasta zi. La sarbatoare, au participat si oficialitati ale judetului, care au tinut sa le fie alaturi oamenilor.

Citeste si :  Traversarea cu feribotul, intrerupta temporar prin P.T.F. Bechet

Situata in jumatatea sudica a judetului Dolj si renumita prin podgoriile sale si crama care produce felurite soiuri de vin, Segarcea se pregateste sa isi sarbatoreasca locuitorii si realizarile, atatea cate sunt. Prin hotarare a Consiliului Local, s-a stabilit ca ziua orasului sa fie la data de 15 august, avandu-se in vedere faptul ca localitatea s-a intemeiat si s-a dezvoltat in jurul Manastirii Segarcea, a carei biserica avea hramul „Adormirea Maicii Domnului”.

In fiecare an , de Sfanta Maria, comuna Teasc sarbatoreste ziua acestei localitati, cu muzica, cu voie buna, cu vorbe frumoase spuse de mai marii judetului, dar si de edilul localitatii, un om harnic, care prin puterea exemplului isi motiveaza si cetatenii. Daca un mare scriitor spunea ca vesnicia s-a nascut la sat, la Teasc ea s-a ingemanat cu harnicia.

A devenit o traditie ca, de Ziua Marinei si a Sfintei Marii, orasul Bechet sa imbrace haine de sarbatoare. Anul acesta, autoritatile locale sau pregatit surprize de tot felul pentru locuitorii din zona, dar si pentru craiovenii care doresc sa se relaxeze la malul Dunarii, intr-o zi deosebita precum 15 august.

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.