Decizia procurorilor: Carmen Adamescu ,arestata la domiciliu

0
68

Decizia procurorilor: Carmen Adamescu ,arestata  la domiciliu 1Fosta sotie a lui Dan Adamescu este in prezent la Tribunalul Bucuresti unde magistratii vor decide daca admit cererea procurorilor.

Carmen Adamescu a fost retinuta pentru delapidare si evaziune fiscala, dupa ce procurorii si politistii au facut perchezitii, miercuri, la locuinta acesteia si la sediul Unirea Shopping Center, prejudiciul fiind estimat la 43.000.000 lei. Dosarul a fost deschis in urma unei plangeri a fiului vitreg, Alexander Adamescu, si a firmei Unirea Shopping Center.

“Din cercetari a reiesit ca persoanele banuite, in virtutea functiilor de conducere detinute in cadrul unei societati comerciale avand ca obiect principal de activitate ,,inchirierea si subinchirierea bunurilor proprii”, ar fi incheiat mai multe contracte de management, respectiv de prestari servicii, prelungite sau modificate prin acte aditionale succesive, cu alte societati comerciale controlate direct sau prin intermediari.

Citeste si :  CJ Dolj: Semnarea contractului de lucrari pentru modernizarea drumului 542, care conecteaza localitatile Dabuleni, Amarastii de Jos si Amarastii de Sus, asigurand legatura rutiera cu judetul Olt

In baza acestor contracte, s-ar fi efectuat plati cu consecinta prejudicierii societatii, prin delapidarea acesteia cu sumele platite in baza facturilor fictive emise de firmele controlate.

Platile care ar fi fost efectuate ilegal in conturile acestora sunt de aproximativ 43.000.000 de lei.

De asemenea, persoane cu functii de conducere in cadrul societatii prejudiciate sunt banuite ca si-ar fi insusit ilegal aproximativ 3.000.000 de lei, bani ridicati in numerar din casieria societatii sau din cont, cu titlul de ,,avans spre decontare”, dar nereturnati”, potrivit unui comunicat al IGPR.

Citeste si :  Spitalul Judetean scoate la licitatie lemn si sticla

Dan Adamescu a murit in ianuarie 2017.

“In data de 10.10.2018 procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti au dispus punerea in miscare a actiunii penale fata de inculpata ADAMESCU CARMEN, sub aspectul savarsirii infractiunii de delapidare, prevazuta de art. 295 alin. 1 C.pen. raportat la art. 308 C.pen. si art. 309 C.pen., cu aplicarea art. 35 alin. 1 C.pen.

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.