Decizie istorică în UE: Toate taxele percepute importurilor ucrainene au fost suspendate un an de zile

0
280

Decizie istorică în UE în contextul războiului din Ucraina. Uniunea Europeană a suspendat oficial pentru un an toate taxele percepute importurilor ucrainene pentru a stimula economia Ucrainei.

Potrivit unui regulament publicat pe 3 iunie și care a intrat în vigoare pe 4 iunie vor fi suspendate pentru un an toate taxele impuse importurilor care sosesc în UE din Ucraina. Măsurile de liberalizare a comerțului cu Ucraina vizează eliminarea integrală a taxelor la import la importul de produse industriale din Ucraina, suspendarea aplicării sistemului prețurilor de intrare pentru fructe și legume, suspendarea contingentelor tarifare și eliminarea totală a taxelor la import. În plus, taxele antidumping la importurile originare din Ucraina nu ar trebui să fie percepute în niciun moment, nici după expirarea regulamentului.

La rândul său, Ucraina ar trebui să se abțină de la introducerea unor noi taxe vamale sau a unor taxe cu efect echivalent, precum și a unor noi restricții cantitative sau a unor măsuri cu efect echivalent, de la creșterea nivelurilor taxelor vamale sau ale altor taxe în vigoare, sau de la introducerea oricăror alte restricții privind schimburile comerciale cu UE, cu excepția cazului în care introducerea acestora ar fi justificată în mod clar în contextul războiului.

„În cazul nerespectării de către Ucraina a oricăreia dintre condițiile respective, Comisia ar trebui să fie împuternicită să suspende temporar toate sau o parte din regimurile preferențiale stabilite de prezentul regulament”, se precizează în documentul poblicat în Monitorul Oficial al Uniunii Europene. „Acesta este un pas fără precedent pentru a stimula economia Ucrainei, slăbită grav de agresiunea rusă”, a declarat purtătorul de cuvânt al UE pentru comerț și agricultură, Miriam García Ferrer, adăugând că aceste măsuri vor contribui la atenuarea situației dificile a producătorilor și exportatorilor ucraineni ca urmare a invaziei militare a Rusiei.

Visits: 0

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.