Demisa Dancila devalizeaza cu totul bugetul Romaniei.

0
406

Premierul demis Viorica Dancila a anuntat, duminica, adoptarea de catre Guvern a unei hotarari pentru achitarea facturilor PNDL – Programul National de Dezvoltare Locala (PNDL). Atat presedintele Iohannis cat si premierul desemnat Ludovic orban i-au solictat lui Dancila sa nu mai adopte hotarari privind „banii romanilor”.

„Maine vom avea Hotarare de Guvern referitor la achitarea facturilor PNDL. Asa cum stiti, noi am sprijinit de fiecare data comunitatile locale, iar aceste programe au fost foarte importante, s-au aplicat fara a tine cont de culoarea politica. Ministrul Finantelor a facut toate demersurile astfel incat maine sa putem sa achitam facturile PNDL”, a declarat Dancila, in prezenta ministrului Finantelor, Eugen Teodorovici.

Cei doi s-au aflat duminica, alaturi de primarul Sectorului 5, Daniel Florea, in cartierul Ferentari, unde au vizitat un centru comunitar pentru copiii din medii defavorizate, o baie publica si spalatorie sociala.

De asemenea, Dancila a mai anuntat ca luni va avea loc Comitetul national tripartit, unde se va discuta cu patronatele si sindicatele despre implementarea masurii privind majorarea salariului minim cu 100 de lei.

PNL a anuntat, in programul de guvernare, ca intentioneaza sa faca un audit al modului in care s-au cheltuit de catre Guvernul PSD banii pentru programele PNDL.

„Auditul si armonizarea Programului National de Dezvoltare Locala cu alte programe de investitii-regandirea acestuia pe principiul acordarii sumelor in mod transparent si pe baza de prioritati

Reformarea Programului National de Dezvoltare Locala – PNDL si cuplarea lui la mecanismul fondurilor europene, pentru asigurarea pregatirii proiectelor, a supracontractarii si preluarii finantarii proiectelor europene in care apar deficiente in implementare”, se afirma in programul de guvernare al PNL.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.