Deputat ION CUPA: FENOMENUL DEFRISARILOR ILEGALE TREBUIE STOPAT, ODATA PENTRU TOTDEAUNA

0
82

”Este inacceptabil ca sub ochii statului roman, in fiecare an, 20 de milioane de metri cub de lemn sa fie taiate ilegal. Voi initia o dezbatere, cu toti actorii din domeniu, in cadrul Comisiei pentru mediu si echilibru ecologic din Camera Deputatilor. Am putea propune chiar constituirea unei Comisii Parlamentare de Ancheta asupra defrisarilor ilegale”

Statul roman, daca tine la identitatea sa si la avutia nationala, nu trebuie sa mai tolereze nicio zi taierile ilegale de material lemnos. Acestea (cca 20 milioane de metri cub anual) au ajuns, se pare, sa depaseasca volumul taierilor autorizate.
Nenumaratelor semnale difuzate de mass media despre acest fenomen grav, li se adauga acum si cel al jurnalistilor de la platforma Netflix, care vor difuza, incepand cu 27 noiembrie, un documentar despre taierile ilegale de lemn din paduri seculare sau parcuri nationale, asa cum sunt Parcul National Retezat sau Parcul National Domogled-Valea Cernei.
Din cauza acestor taieri ilegale din padurea Ciucevele Cernei – parte a Patrimoniului Mondial UNESCO, Romania risca sa piarda, in curand, acest statut important.
Consider ca statul roman trebuie sa reactioneze cu un raspuns integrat la tot acest jaf facut in numele profitului imediat si sa nu se mai lase depasit, an de an, de acest fenomen.
Voi invita la prima sedinta a Comisiei pentru mediu si echilibru ecologic din Camera Deputatilor, al carei presedinte sunt, pe toti actorii institutionali cu responsabilitati in domeniu (Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor, Romsilva, Garda Forestiera, Politia, Jandarmeria, Garda Nationala de Mediu etc.), ong-urile de mediu, pe cei din industria de profil, pentru a identifica toate masurile urgente de ordin legislativ, si nu numai, care se impun. Ii voi invita deasemenea pe cei de la Recorder, Netflix, pe toti jurnalistii care au realizat documentare, reportaje despre defrisarile ilegale.
Trebuie sa aflam intregul adevar despre fenomenul abuzurilor repetate asupra padurilor, implicit asupra mediului, fenomen care devine, tot mai mult, un risc la adresa securitatii nationale a Romaniei.

Lasa un comentariu aici !
Citeste si :  Sustinem ALDE!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.