Deputat ION CUPĂ,Vicepreședinte Național PMP: OLTENIA ÎȘI POATE RELANSA DEZVOLTAREA ATRĂGAND BANII EUROPENI PENTRU OBIECTIVE DE MEDIU

0
262

Oltenia este zona din România cu cele mai multe probleme de mediu. Avem probleme cu managementul deșeurilor, unul din cele două mari depozite neconforme neînchise din țară fiind la Orșova în Mehedinți. În Oltenia se află al 16-lea mare poluator din Europa, în județul Gorj.Deșertificarea a pus deja stăpânire pe sudul județului Dolj. Sunt doar trei exemple elocvente. Zeci de alte mari probleme de mediu de la defrișarile ilegale la calitatea apei necesită răspunsuri urgente.

Am sprijinit ca Președinte al Comisiei pentru mediu și echilibru ecologic din Camera Deputaților, prin inițiativele mele legislative, politici de mediu care să contribuie major la protejarea sănătății oamenilor și a mediului în România.

Trebuie să înțelegem și aici în Oltenia că în următorii șapte ani  singura cale este să ne adaptăm la transformarea propusă de Uniunea Europeană: tranziție ecologică, tranziție echitabilă spre producția de energie din surse regenerabile, tranziție digitală, reziliență climatică, infrastructură  prietenoasă cu mediul înconjurător.

Investițiile în mediu  înseamnă investiții în dezvoltare.Adaptarea la schimbările climatice, managementul performant al deșeurilor, calitatea aerului și a apei, mobilitatea, conservarea și punerea în valoare a biodiversității și a ariilor naturale protejate, digitalizarea serviciilor publice, eficiența energetică,agricultura ecologică, construcția infrastructurii verzi peste tot în Oltenia sunt ținte pe care toți conducătorii de UAT-uri trebuie să și le propună.

România are un pachet de 24 de miliarde de euro alocați pentru politici de mediu.Este o uriașă oportunitate pentru Oltenia să dezvolte rapid capacități de absorbție a acestor bani.

Dincolo de competiții politice prioritar este interesul comunităților de a fructifica oportunitățile mari care se deschid în intervalul 2021-2027.

 

BIROUL DE PRESĂ PMP DOLJ

Hits: 0

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.