Deputat Ștefan Stoica, Președinte PNL Dolj: Consilierii PNL Craiova au votat împotriva majorării taxei de gunoi propusă de administrația PSD-Lia Olguța Vasilescu

0
403

Astăzi, într-o ședință a Consiliului Local Craiova, administrația PSD a luat decizia de a crește taxa pentru gunoi cu 50%. Această măsură va afecta în mod direct buzunarele craiovenilor începând cu data de 1 iulie 2023. Consilierii locali PNL au votat împotriva acestei majorări aberante, însă majoritatea PSD a ales să ignore atât argumentele noastre, cât şi mesajele de dezaprobare şi îngrijorare ale craiovenilor.

Urmare a deciziei majorităţii PSD, taxa specială de salubrizare va crește de la 12 lei/lună/persoană la 18 lei/lună/persoană pentru utilizatorii casnici. Pentru firmele care beneficiază individual de prestarea serviciului de salubrizare fără contract încheiat cu operatorul, taxa va fi de 502 lei/mc față de 144 lei/mc cât era până în prezent.

Această majorare a taxei pentru gunoi, impusă de actuala administrație din Craiova, este o lovitură dură pentru comunitatea locală. Într-un moment în care inflația afectează nivelul de trai al populației, această majorare nejustificată pune și mai multă presiune pe buzunarele craiovenilor. Deși guvernul condus de președintele PNL Nicolae Ciucă a venit cu soluții pentru a ameliora impactul inflației asupra populației prin plafonarea prețului la energie, acordarea de vouchere pentru alimente și implementarea cardului de energie, administrația PSD ignoră eforturile făcute până acum de coaliţia de guvernare pentru protejarea pe cât posibil a populaţia de creşterea preţurilor.

Este extrem de dezamăgitor faptul că majoritatea PSD din Consiliul Local Craiova nu a luat în considerare argumentele și preocupările reprezentanților PNL în privința acestei majorări aberante a taxei pentru gunoi. Astfel, se demonstrează încă o dată lipsa de transparență și de dialog democratic în luarea deciziilor, iar interesele și nevoile craiovenilor sunt ignorate.

De asemenea, această majorare a taxei vine în contradicție cu promisiunile primarului, care a susținut că odată cu implementarea colectării selective a gunoiului, costurile vor scădea. Realitatea este că, în loc să beneficieze de o reducere a costurilor, craiovenii se confruntă acum cu o creștere substanțială a taxei pentru gunoi, ceea ce reprezintă o dezamăgire profundă și un act de lipsă de responsabilitate din partea actualei administraţii.

În aceste condiții, Partidul Național Liberal (PNL) îşi exprimă dezacordul total față de această măsură nejustificată, cu impact negativ asupra populaţiei. Cerem administrației locale să țină cont de nevoile reale ale craiovenilor și să acționeze în interesul comunității, asigurând o bună gestionare a resurselor municipiului nostru. Acțiunile şi deciziile autorităților trebuie să fie în conformitate cu nevoile și interesele craiovenilor.

Deputat Ștefan Stoica,

Președinte PNL Dolj

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.