Deputatii au adoptat proiectul care prevede semnalizarea timpurie, prin panouri, a masinilor de politie cu radar

0
180

Deputatii au adoptat proiectul care prevede semnalizarea timpurie, prin panouri, a masinilor de politie cu radar 1Proiectul deputatului PNL, Florin Roman, potrivit caruia prezenta masinilor de politie cu radar va trebui presemnalizata prin panouri cu 500 – 2.000 de metri inainte, a fost adoptat, joi, de catre Camera Deputatilor, in calitate de for decizional.
“In cazul utilizarii dispozitivelor radar instalate pe autovehicule stationare sau pe suportii amenajarilor rutiere ori a utilizarii dispozitivelor radar de tip pistol, este obligatorie presemnalizarea prezentei acestora in zona drumului public prin panouri de atentionare postate mai inainte pe sensul de mers, cu minimum 500 metri in localitate si cu minimum 2.000 metri in afara localitatii, dar nu mai mult de 1.000 de metri in localitate si 4.000 de metri in afara localitatilor fata de radar”, se arata in proiectul adoptat in Camera Deputatilor. Panoul care va atentiona existenta masinilor cu radare vor trebui montate de administratorii drumurilor, la cererea politistului.

Citeste si :  Proiect PNL: Pedofilii, violatorii, criminalii si coruptii sa nu mai fie eliberati conditionat

Alte schimbari aduse Codului Rutier arata ca masinile de politie trebuie sa aiba la vedere inscriptionate pe masini semnele Politiei Rutiere, dar si ca dispozitivele radar de tip pistol nu vor mai putea fi folosite la mai mult de zece metri de masina de politie.

Guvernul a anuntat ca nu sustine proiectul de lege. „Aceasta lege nu interzice radarele, interzice doar acele radare care nu sunt in locuri vizibile. Acest proiect de lege este aplicat in tarile europene intr-o forma similara, iar el a dus la reducerea numarului de victime rezultate din accidente rutiere” a afirmat Florin Roman, initiatorul propunerii legislative, in Palament.

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.