Deputatul european Marian Jean Marinescu : Copiii nascuti astazi in Romania vor avea, cand vor atinge varsta majoratului, cel mai scazut capital uman din Europa

0
75

Deputatul european Marian Jean Marinescu : Copiii nascuti astazi in Romania vor avea, cand vor atinge varsta majoratului, cel mai scazut capital uman din Europa 1“Copiii nascuti astazi in Romania vor avea, cand vor atinge varsta majoratului, cel mai scazut capital uman din Europa. Aceasta este concluzia primului raport al Bancii Mondiale cu titul ”The Human Capital Project”. De vina sunt calitatea slaba a educatiei si serviciilor de sanatate din Romania, spune studiul. Ce inseamna asta? Ca sanatatea viitoarelor generatii va fi precara, ca multi tineri se vor opri cu studiile inainte de vreme, si ca cei care nu o vor face vor iesi de pe bancile scolii nepregatiti pentru competitia de pe piata muncii si schimbarile tehnologice.

Citeste si :  ALDE DOLJ: MAJORARILE SALARIALE SUNT ASIGURATE

Altfel spus, dupa ce ca suntem tara din UE cu cea mai mare pierdere de forta de munca, caci unul din 5 romani aflati la varsta activa lucreaza in UE, dupa ce am pierdut 50% dintre medici, care au ales sa lucreze in conditii mai bune in alte state, nici pentru tinerii care au ramas in tara viitorul nu suna bine.

Politicile de stat actuale nu pregatesc corespunzator generatiile viitorului. Solicit actualului guvern sa elaboreze o strategie nationala dedicata tinerilor, care sa combine componenta de sanatate cu cea de educatie, pentru a ne asigura ca tinerii de maine vor fi sanatosi, productivi si inovativi, si vor fi pregatiti sa preia destinele tarii.” a precizat Deputatul european Marian Jean Marinescu pe reteaua de socializare.

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.