DEPUTATUL ION CUPA- VIZITA IN AZERBAIDJAN IN CADRUL DELEGATIEI PARLAMENTARE A NATO

0
58

DEPUTATUL ION CUPA- VIZITA IN AZERBAIDJAN IN CADRUL DELEGATIEI PARLAMENTARE A NATO 1Deputat Ion Cupa, Presedinte ALDE Dolj : ”Diplomatia parlamentara este importanta din perspectiva cunoasterii realitatilor din diferite tari si este un sprijin semnificativ pentru realizarea unor parteneriate pentru dezvoltare”

Vicepresedinte national al ALDE si Presedinte al ALDE Dolj, deputatul Ion Cupa participa in aceste zile la Baku, in Azerbaidjan, in calitate de Membru al Comisiei pentru Economie si Securitate a Adunarii Parlamentare a NATO, la Vizita Subcomisiei pentru Tranzitie si Dezvoltare.
In cadrul vizitei delegatia din care face parte liderul ALDE Dolj a avut intalniri cu Ambasadorii statelor NATO din Azerbaidjan, cu reprezentantii Delegatiei Uniunii Europene la Baku precum si cu reprezentanti ai Bancii Mondiale din capitala statului azer.
Delegatia a vizitat BP Sangachal Terminal and Caspian Energy Center inclusiv zonele de operatiuni ale acestui gigant din domeniul procesarii si transportului de gaze naturale si petrol.
Deputatul ALDE impreuna cu ceilalti membri ai delegatiei vor avea intalniri cu Presedintele Republicii Azerbaidjan, cu Ministrul Afacerilor Externe, cu Ministrul Energiei, cu alti inalti oficiali ai statului azer.
”Este important sa cunoastem la fata locului evolutiile care au loc intr-o tara in plina dezvoltare asa cum este Azerbaidjan. Aceasta vizita este utila din perspectiva diplomatiei parlamentare a NATO. In acelasi timp este utila si din perspectiva relatiilor noastre cu Azerbaidjan tinand cont de faptul ca independenta acestui stat a fost recunoscuta intre primele de Romania, tara noastra fiind dealtfel si primul stat membru UE care a semnat o Declaratie de Parteneriat Strategic cu Baku”- a precizat Ion Cupa, presedintele ALDE Dolj

Lasa un comentariu aici !
Citeste si :  ALDE DOLJ: MASURILE GUVERNULUI TREBUIE PREGATITE MAI BINE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.