Deputatul PNL de Dolj Nicolae Giugea a prezentat proiectul de lege privind adoptarea unor masuri necesare facilitarii parcarii bicicletelor in spatii publice

0
117

Astazi la sediul PNL Dolj a avut loc o conferinta de presa la care a participat deputatul PNL de Dolj Nicolae Giugea, Cosmin Coratu si Claudiu Meleandra, membri ai Asociatiei ”Dau Pedala”.
Nicolae Giugea a prezentat proiectul de lege privind adoptarea unor masuri necesare facilitarii parcarii bicicletelor in spatii publice. Legea ar urma sa asigure existenta unor structuri metalice care sa asigure parcarea a cel putin 10 biciclete.
Nicolae Giugea a afirmat ca acest proiect de lege a luat nastere ca urmare a consultarii cu reprezentantii comunitatii bicilistilor.
”Am avut cateva intalniri si vom avea si pe viitor pana in toamna cand proiectul va intra in circuitul parlamentar. Si nu ne vom opri aici. Vrem sa sensibilizam si autoritatile locale sa ia masuri pentru a facilita deplasarea in trafic a biciclistilor”.
La randul lor, reprezentantii Asociatiei ”Dau Pedala” au afirmat ca, in prezent, biciclistii au foarte putine facilitati. Claudiu Meleandra a declarat ca pistele de bicicleta nu sunt functionale.

”Pista de bicicleta nu este doar un traseu marcat pe strada cu borduri. Ea trebuie sa fie un spatiu care protejeaza biciclistii si le asigura deplasarea in siguranta. Din pacate acest lucru nu se intampla acum. De exemplu, acolo unde exista piste de biciclete nu avem voie sa folosim carosabilul. Dar nici pistele de bicilete nu sunt functionale”.

Citeste si :  Craiova si Bailesti vor #FaraPenali in Functii Publice

Cosmin Coratu a precizat ca in momentul de fata in Craiova exista 3 piste de biciclete, dar niciuna nu este functionala. ”Dorim realizarea unui studiu de trafic care sa ne arate cele mai bune variante pentru amenajarea unor piste de biciclete. Astfel, traficul va fi redus in mod semnificativ. Sa nu uitam ca o bicicleta in plus inseamna o masina in minus” a adaugat Coratu.
Deputatul Nicolae Giugea s-a referit si la situatia Velodromului din Parcul Nicolae Romanescu, care nu este utilizat pentru scopul pentru care a fost construit. ” Velodromul este numit asa doar in acte, iar utilitatea lui este zero. ” a spus Nicolae Giugea.

Citeste si :  Senatorul PNL Dolj , Mario Ovidiu Oprea estede marti secretar al Biroului permanent al Senatului

Draft Expunere de Motive Proiect Legislativ Final by Jurnalde Craiova on Scribd

Draft Propunere Legislativa by Jurnalde Craiova on Scribd

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.