Deputatul Ringo Dămureanu : AUR nu intra in vacanta!

0
567

Astăzi, la Biroul Parlamentar al deputatului Ringo Dămureanu, a avut loc conferința de presă săptămânală AUR Dolj. Conferința a fost susținută de deputatul Ringo Dămureanu, coordonatorul județean Ionel Gheorghe și Dana Enache, membru al organizației.

Deputatul Ringo Dămureanu a adus în discuție mai multe subiecte. În primul rând, deputatul AUR a discutat despre programul intitulat „Vara Românilor”, despre siguranța craiovenilor și despre festivalul IntenCity.

Referitor la vacanța parlamentară, deputatul Ringo Dămureanu a declarat: “AUR nu intră în vacanță”

 • Încheiem în aceste zile turneul desfășurat în toată țara, în care am prezentat, în reședințele de județe, programul de guvernare AUR în 15 puncte ”Reconstruim România”. 
 • În lunile Iulie și August 2023, parlamentarii AUR nu vor fi în vacanță. 
 • Ne propunem să ajungem în 2500 de localități din țară în programul intitulat „Vara Românilor”. 
 • În această vară, liderii și demnitarii AUR îi vor asculta pe români și vor veni în întâmpinarea problemelor cu care se confruntă. Vom merge peste tot, în mediul urban și în mediul rural, în micile orașe, în comune, la sate, pentru a prezenta programele inițiate de AUR.
 • În municipiul Craiova și județul Dolj, săptămâna viitoare vom porni Caravana AUR – caravana adevărului, cu care vom ajunge în toate cartierele municipiului și localitățile din județul Dolj. 
 • Obiectivul principal va fi acela de a promova programul politic și de guvernare al AUR, dar și de a dezbate, împreună cu cetățenii care cred în principiile și valorile promovate de noi: Credința, Națiunea, Familia și Libertatea, problemele și nevoile cu care oamenii se confruntă în viața de zi cu zi, vom inventaria toate aceste probleme și vom încerca să identificăm soluții pentru rezolvarea lor. Aceste probleme și soluții vor fi promovate la nivel parlamentar și local. 
 • Vom încerca împreună cu cetățenii craioveni și doljeni să identificăm toate abuzurile pe care autoritățile locale le săvârșesc și toate ilegalitățile pe care celelalte partide le comit, legate de siguranța cetățeanului și risipirea banilor publici, inclusiv de folosirea acestora în interesul personal al politicienilor locali.
 • În cursul acestor întâlniri pe care le vom avea cu oamenii, vom identifica acele persoane care cred în principiile și valorile AUR și în ceea ce poate face AUR pentru viitorul României și al județului Dolj. De ce nu? Le vom propune acestor propuneri să ni se alăture, unii dintre ei fiind cu siguranță viitorii noștri candidați la nivel local și județean.

In privința siguranței tinerilor, urgența ZERO a craiovenilor, indiferența autorităților locale, deputatul AUR a adăugat:

Siguranța persoanelor vulnerabile din Craiova, în special a copiilor și tinerilor, în mijloacele de transport în comun și în spațiile publice este o temă tot mai acută, pe care nu o abordăm pentru prima dată, dar care, din păcate, a ajuns la stadiul de crimă, așa cum s-a petrecut marți în Grădina Botanică. 

Am ridicat în spațiul public problema responsabilității Primarului municipiului Craiova și mai multe persoane din oraș, inclusiv unii ziariști apropiați de PSD, m-au atacat pentru asta.

Ce ar trebui să facem? Să ne prefacem că acest fenomen nu există, pentru a nu deranja pe cineva?

Dacă ești persoană publică și iei atitudine ești atacat, ca și cum ai fi de vină pentru cele întâmplate.

Dacă nu iei atitudine, vei fi acuzat că ești ignorant și nu îți pasă de oameni și de viețile lor.

Ce ar trebui să facem? Transmitem condoleanțe familiei îndurerate, dar credem că nu e suficient.

Nu vom comenta evenimentul din Grădina Botanică. Vom face referire strict la cei responsabili.

Fiecare dintre noi s-a confruntat în ultimii ani cu diferite situații nedorite în spațiile publice, în care siguranța noastră a fost pusă la îndoială. Craiova este de mulți ani în topul sărăciei, în topul violențelor și în topul infracționalității. Au fost atacați copii și tineri în spațiile publice și în mijloacele de transport în comun, au existat episoade în care au fost sparte în scop de jaf zeci de mașini, la rând.

Interesant este cum, imediat după crima de marți, în Botanică, numărul patrulelor s-a dublat, iar în unele cazuri chiar s-a triplat. Vom vedea câte zile ține ”minunea” și dacă în timpul festivalului IntenCity vom mai găsi polițiști locali în cartiere și în parcurile cariovene, pentru că toți au fost rechemați din concediu.

Poliția locală Craiova are un buget de 31 de milioane de lei în 2023. Cu toate acestea, doar două contracte apar publicate în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, la capitolul licitații. Practic, din tot bugetul, administrația PSD a organizat licitație doar pentru 343.000 de lei, adică puțin peste 1%. 

Restul… se pare că s-au dus pe achiziții făcute către camarila de partid.

Bugetul alocat siguranței cetățenilor este direcționat de multe ori pentru a satisface clienții politici. Banii poliției locale se duc pe contracte despre care nu știm nimic pentru că nu sunt publice. În același timp, bugetul public alocat Poliției Locale este mic, deoarece alte milioane se duc pentru paza făcută cu firme de partid, pentru gazonul a cărui întreținere costă cât asfaltarea întregului oraș sau pentru alte contracte atribuite către firmele care sprijină partidul-stat PSD. 

Pentru a combate violența și infracționalitatea, propunem un set de măsuri concrete, care să cuprindă cel puțin următoarele: 

 1. o campanie de prevenție la nivelul întregului municipiu, în care să fie implicate școlile, poliția națională, poliția locală și categoriile vulnerabile: copii, tineri și bătrâni.
 2. un audit al resursei umane din Poliția locală, realizat de municipalitate, pentru a vedea care sunt agenții apți fizic, psihic și din punct de vedere al vârstei, pentru a face ordine publică în Craiova, cu redistribuirea pe posturi, în condițiile legii
 3. reluarea protocoalelor de ordine publică la nivelul municipiului Craiova, încheiate cu poliția și jandarmeria, pentru organizarea de patrule mixte de ordine publică
 4. alocarea de sume bugetare corespunzătoare din bugetul local pentru siguranța cetățenilor, pentru achiziționarea de camere, voluntariat pentru pază în cartiere și un număr de telefon tip ”112” la Poliția locală în care să poată suna orice cetățean pentru intervenția rapidă.

Cu privire la festivalul IntenCity, gaura neagră din buzunarul craiovenilor, deputatul AUR a adăugat:

În pană de idei, Olguța Vasilescu împrumută pentru Craiova manifestări refuzate de alții.

Anul trecut, aparent întâmplător, festivalul s-a desfășurat în perioada nunții lui George Simion, organizată chiar în Oltenia, la finele lunii august. Anul acesta, ”intensitatea” se mută la începutul verii. Să fi dat vina Olguța Vasilescu pe perioada de sfârșit de vacanță, după ce a văzut încasările slabe?

Doamna Vasilescu a ajuns să investească milioane de euro în acest festival, pe baza unor sondaje de opinie în rândul elevilor, de a căror siguranță se pare însă că nu s-a interesat deloc. Pe baza simplului sondaj, festivalul este finanţat din banii publici, adică ai craiovenilor, Olguța Vasilescu confundând o astfel de manifestare cu găsirea de ”soluţii pentru a ţine tinerii în oraş”, așa cum a declarat. Altele sunt soluțiile.

Este singurul astfel de festival din România care se organizează din bani publici, celelalte similare (Untold la Cluj sau Neversea la Constanța) fiind plătite din bani privați. Dar pentru vechea sa rivalitate cu Boc, se pare că primărița din Craiova e dispusă să arunce oricând cu banii craiovenilor pe orice.

Biletele la acest festival au prețuri destul de piperate: 1100 lei abonamentul VIP și 600 cel General sau 280 lei pentru o zi, dar lumea în târg vorbește deja și de reducerea la sfert a acestor tarife, dar și de un număr impresionant de mare de invitații.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.