Deputatul USR Emanuel Ungureanu : Romania e plina de Lucani !

0
462

Deputatul USR Emanuel Ungureanu : Romania e plina de Lucani ! 1Deputatul USR Emanuel Ungureanu, ale cărui denunțuri au dus la demararea anchetei care-l vizează pe șpăgarul de la Cluj, a declarat, miercuri, la ieşirea de la DIICOT, că face un apel la procurorul general al României pentru a verifica întreg sistemul medical din România, întrucât ”România e plină de Lucani”, ceea ce se întâmplă în ţară fiind ”un jaf generalizat pe zona medicală”. Ungureanu afirmă că Lucan ar fi fost ajutat, pomenind numele lui Emil Boc, a cărui anchetare a cerut-o, dar şi a ministrului Florian Bodog.

”Fac un apel la procurorul general al României să se uite cu mare atenţie la ce spun eu astăzi. România este plină de Lucani. Fac un apel să mobilizeze parchetele judeţele şi să vadă cât de frecventă este această practică a jafului banului public şi a înşelăciunii şi şantajului”, a declarat Emanuel Ungureanu, la ieşirea din sediul DIICOT.

“Vorbesc la Cluj despre trafic de organe din 2003. Credeti ca vreun sef de serviciu din Cluj nu stiu ca veneau italieni sau azeri sa faca transplant?”, a spus Ungureanu, adaugand ca “descoperim o tara coordonata de retele de tip mafiot, care cuprind medici, procurori, judecatori, oameni din SRI, cu complicitatea altor doctori care stiu ca alti pacienti sunt directionati de la stat la privat, unde sunt jecmaniti de bani”.

Ungureanu a precizat că are dovezi clare cu care poate susţine toate afirmaţiile pe care le face, având liste cu sute de pacienţi, cu nume şi prenume care au fost victimele sistemului.

”Ce se întâmplă în România în acest moment este un jaf generalizat pe zona medicală, pe zona direcţionării pacienţilor către clinici private, a unor Dumnezei medicali care profită de statutul lor”, a mai spus Ungureanu.

Întrebat ce a făcut miercuri la DIICOT, Ungureanu a precizat că a completat declaraţia dată iniţial şi a adus lămuriri suplimentare pentru a-i ajuta pe procurori în anchetă.

Acesta a afirmat că s-a întors la DIICOT pentru a face dezvăluiri despre ”lumea repartizării organelor pe criterii discretionare”, fenimen despre care vorbeşte însă din anul 2003.

Ungureanu a precizat că le-a adus procurorilor lămuriri referitoare la suspiciunile de luare de mită.

”Lucan lua mita si din aerul din institut. De la lifturile care s-au cumparat, bancomatul de cafea. Exista un circuit al spagii”, a mai afirmat Ungureanu, care vorbeşte despre ”un cinism si o lăcomie fără măsură”.

Potrivit lui Ungureanu, prima îtrebare a medicului Lucan nu era ”Ce te doare? ”, ci ”Unde lucrezi”.

Acesta afirmă că a asistat la o discuţie între Lucan şi o bătrână care a afirmat că nu are de niciunele.

”Şi Lucan a intrebat: «Vaca ai?» «Am.» «Aunci, vinde-o»”, a mai povestit Ungureanu.

Acesta a afirmat că medicul Lucan a fost ajutat de Emil Boc, care a fost operat la rândul său de medicul clujan şi pe care l-a avut consilier personal pe probleme de sănătate.

Ungureanu a precizat că, miercuri, a solicitat anchetarea lui Emil Boc şi i-a adus acuzaţii inclusiv Ministrului Sănătăţii Florian Bodog care ar fi intervenit pentru Lucan, în timpul unui control.

“Am dus azi precizari foarte importante: el a fost ajutat in Cluj de Emil Boc. O sa vedeti o succesiune de hotarari de ale Consiliului Local Cluj care l-au ajutat pe Lucan. Boc a fost operat la clinica privata a lui Lucan. Credeti ca exista o chitanta in acest sens? Boc l-a numit pe Lucan consilier personal pe probleme de sanatate”, a declarat Ungureanu la iesirea de la DIICOT.

Deputatul USR a mai spus ca Lucan a fost ajutat si de actualul ministru al Sanatatii Florian Bodog pe cad acesta conducea spitalul judetean din Oradea. Ungureanu a spus ca Bodog ar fi nasul unei nepoate de-a lui Lucan.

“Vorbesc la Cluj despre trafic de organe din 2003. Credeti ca vreun sef de serviciu din Cluj nu stiu ca veneau italieni sau azeri sa faca transplant?”, a spus Ungureanu, adaugand ca “descoperim o tara coordonata de retele de tip mafiot, care cuprind medici, procurori, judecatori, oameni din SRI, cu complicitatea altor doctori care stiu ca alti pacienti sunt directionati de la stat la privat, unde sunt jecmaniti de bani”.

“In Cluj exista alti doctori care fac acelasi lucruri ca Lucan, poate ca nu cu lacomia lui Lucan… E un jaf generalizat in sanatate pe linia directionarii pacientilor spre clinici private de acesti dumnezei ai medicinei”, a adaugat deputatul USR.

Hits: 0

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.