Descarca noile modele ale Declaratiei pe propria raspundere si declaratiei angajator

0
104

Modelul declaratiei pe proprie raspundere a fost actualizat, fiind simplificat in privinta datelor care trebuie completate, anunta, joi, Grupul de Comunicare Strategica.

„Documentul poate fi tiparit si completat olograf (‘de mana’) in campurile predefinite, necesitand totodata semnatura olografa a titularului. Totodata, reamintim faptul ca declaratia pe proprie raspundere poate fi redactata integral olograf, cu preluarea tuturor elementelor din modelul declaratiei pe proprie raspundere pus la dispozitie”, informeaza GCS.

Declaratia pe proprie raspundere
Descarca de AICI

Citeste si :  Grupul de Comunicare Strategica: In acest moment nu avem confirmarea ca exista o „transmitere sustinuta pe scara larga” a COVID-19

Adeverinta angajator
Descarca de AICI

Potrivit sursei citate, orice alte initiative de a dezvolta platforme electronice folosite pentru completarea declaratiilor pe proprie raspundere/adeverinte de angajator nu beneficiaza de acordul autoritatilor guvernamentale si nu se realizeaza in colaborare cu acestea.

”In acest sens, avertizam asupra riscului folosirii, in mod nejustificat, a unor astfel de instrumente electronice pentru prelucrarea si folosirea fara drept a datelor personale”, arata GCS.

In privinta prezentarii declaratiei pe proprie raspundere/adeverintei eliberate de angajator personalului abilitat sa verifice documentele, de pe dispozitive electronice (conform art. 4, alin 4, din Ordonanta Militara 3/2020), aceasta se va realiza in sensul prezentarii fotografiei documentului mentionat, pe care trebuie sa figureze semnatura olografa a titularului (declaratia pe proprie raspundere) sau autentificarea angajatorului (adeverinta angajator).

Citeste si :  Bilantul infectiilor cu coronavirus in Romania a explodat! Miercuri dimineata, autoritatile au anuntat al 13-lea deces.

Persoana va prezenta declaratia pe proprie raspundere/adeverinta de la angajator impreuna cu actul de identitate, pe care personalul abilitat cu verificarea acestora le va putea fotografia, mentioneaza Grupul de Comunicare Strategica.

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.