Deschiderea anului universitar, la Facultatea de Drept Craiova: sub auspicii aniversare si in lumina noilor realitati

0
640

Anul universitar 2019-2020 a fost deschis marti, 1 octombrie, in Aula Magna a Facultatii de Drept din Craiova, sub aura aniversarii a treizeci de ani de invatamant juridic local. Festivitatea a inceput, conform traditiei, cu imnul Gaudeamus Igitur, urmat de cuvantul de inceput de an al Decanului Facultatii de Drept, prof Sevastian Cercel, care le-a urat bun venit noilor studenti si a subliniat dimensiunea aniversara a acestui an, vorbind despre evolutia institutiei de-a lungul celor trei decenii de la punerea bazelor educatiei juridice universitare craiovene, „de la emotiile si entuziasmul inceputului la implicarea consistenta care denota maturitate si responsabilitate. Facultatea de Drept din Craiova are, astazi, o oferta educationala ampla, profesori dedicati misiunii pe care si-au asumat-o si o baza materiala excelenta. Intrati intr-un mediu academic pretentios, dar prietenos. Va urez mult succes si va asigur ca veti avea parte de intreaga noastra deschidere colegiala”, le-a transmis Decanul Sevastian Cercel noilor studenti. Acesta a anuntat si evenimentele importante care marcheaza anul universitar 2019-2020: Conferinta Internationala Bienala, care va avea loc in luna noiembrie, si desfasurarea la Craiova a Hexagonului Facultatilor de Drept in luna aprilie 2020.
Festivitatea a continuat cu mesajul studentei Cristina Voiculescu, cea dintai admisa la examenul din acest an, si cu alocutiuni sustinute de notarul public Gheorghe Ciovica, presedinte de onoare – Camera Notarilor Publici Craiova, judecatorul Ionel Grigorie – Curtea de Apel Craiova, prof. Ion Turculeanu, vicepresedinte UNBR, executorul judecatoresc Dragos Ivanovici, Camera Executorilor Judecatoresti Craiova, si prof. univ. dr. Dan Claudiu Danisor, directorul Scolii Doctorale al Facultatii de Drept.
Prof. univ. dr. Lucian Sauleanu, Decanul Baroului Dolj, a sustinut cursul inaugural cu tema „Activismul juridic, o reinventare necesara”, „izvorata din framantari desprinse din viata de zi cu zi, trecute prin filtrul juristului”, invitand auditoriul sa reflecteze la provocarile realitatilor cotidiene.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.