DEZASTRU în spitalele din România: 1.921 de probleme cu securitatea la incendiu

0
148

IGSU a realizat o amplă operațiune de control în secțiile ATI din mai multe spitale. În urma a 292 de acțiuni de control s-au constatat 1.921 de probleme cu securitatea la incendiu.

”În vederea prevenirii şi reducerii riscului de manifestare a unor situaţii de urgenţă, similare incendiului din data de 14.11.2020 produs la secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ, inspectoratele pentru situaţii de urgenţă judeţene/Bucureşti-Ilfov au efectuat controale de specialitate la secţiile ATI din cadrul unităţilor sanitare de la nivelul zonei de competenţă, alături de reprezentanţi ai DSP şi ISCIR.

CONSULTAȚI ÎNTREG RAPORTUL IGSU

Aspecte avute în vedere premergător şi pe timpul executăl’ii controalelor tematice

1. analizarea situaţiei din punct de vedere al avizării-autorizării clădirilor în care se află secţia ATI;

2. modul de îndeplinire a obligaţiilor stabilite prin Legea m. 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor, republicată, pentru conducătorul unităţii/administrator şi a celorlalte _atribuţii pe linia apărării împotriva incendiilor cuprinse în reglementările specifice referitoare la organizarea apărării împotriva incendiilor la locul de muncă, asigurarea evacuării utilizatorilor în cazul producerii unei situaţii de urgenţă, a modului de acţiune a personalului propriu în cazul producerii unui incendiu, precum şi a instruirii salariaţilor în domeniul situaţiilor de urgenţă;

3. funcţionarea şi exploatarea instalaţiilor de detectare, semnalizare, alarmare şi stingere a incendiilor;

4. dotarea cu stingătoare de incendiu a secţiilor ATI, precum şi modul de verificare a acestora, potrivit prevederilor legale;

5. verificarea documentelor care să ateste funcţionarea în condiţii de siguranţă a instalaţiilor electrice şi a instalaţiilor şi echipamentelor specifice activităţii din secţia ATI (substanţe anestezice inflamabile, butelii de oxigen, instalaţii aferente staţiilor de oxigen etc.).

Rezultatele acţiunilor desfăşumte:

– au fost efectuate 292 de controale la secţiile ATI din cadrul unităţilor sanitare;

– pe timpul controalelor au fost constatate 1.921 deficienţe în domeniul apărării împotriva incendiilor, dintre care 138 au fost soluţionate;

– pentru deficienţele constatate au fost aplicate 1.493 sancţiuni contravenţionale, dintre care 1.402 avertismente şi 91 amenzi în cuantum de 448.401 lei.”, arată raportul IGSU.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.