Dezbatere pe tema Depozitului Ecologic de la Mofleni

0
328

Dezbaterile Asociatiei Craiova Noastra continua VINERI, 27 AUGUST 2021 la 18:00 la Ramada Plaza. Fundația Hanns Seidel precum și Asociația „Ține de noi” din București si-au anuntat prezenta la acest eveniment. Moderatorul evenimentului este scriitorul Florin Iaru .

În Craiova (cartierul Mofleni) funcționează un Depozit Ecologic în care, în fiecare zi, sunt aduse sute de tone de deșeuri menajere produse în Craiova și în județul Dolj.
Greu de crezut, dar amplasamentul este situat în intravilanul municipiului Craiova și la câteva sute de metri de malul râului Jiu.

Această situație prezintă un risc permanent, atât pentru craioveni cât și pentru locuitorii din avalul râului, deoarece o eventuală rupere a straturilor de protecție aflate la baza muntelui de gunoi poate reprezenta o catastrofă ecologică de mare amploare. La aceste riscuri se adaugă și disconfortul provocat de mirosul de gunoi, în special în perioada de vară.

Autoritățile caută să ne liniștească, dar aceleași autorități sunt pe cale să permită dezvoltarea activității depozitului de gunoi prin lărgirea perimetrului de depozitare și prin mărirea cantității de deșeuri ce va fi adusă aici.

“Iată de ce am luat hotărârea de a organiza această dezbatere în care vor putea participa, pe lângă cetățenii interesați și instituții cu atribuții în domeniu.
De asemenea, invitații de participare vor fi trimise către toți consilierii municipali din Craiova, consilierii județeni, primarii localităților aflate în avalul depozitului, precum și către toți parlamentarii județului. Suntem convinși că, animați de bună credință și respectând interesele craiovenilor, vom putea determina schimbarea amplasamentului depozitului din locul în care se găsește acum într-un alt loc, care să fie în conformitate cu rigorile unui mediu curat și sănătos.
Salutăm aici implicarea și susținerea venită din partea Fundației Hanns Seidel precum și a Asociației „Ține de noi” din București.” se mentioneaza in evenimentul creat pe pagina de socializare.

Visits: 1

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.