Dezvaluiri dupa ce DNA a deschis un dosar: Controlul AEP pe cheltuielile PSD, blocate pana in august de Curtea de Conturi

0
45

Dezvaluiri dupa ce DNA a deschis un dosar: Controlul AEP pe cheltuielile PSD, blocate pana in august de Curtea de Conturi 1Vicepresedintele AEP, Marian Muhulet, a declarat, marti, ca a fost suspendat controlul privind modul in care PSD a cheltuit bani pe care i-a primit din subventiile acordate partidelor politice in 2017 ca urmare a unei adrese a Curtii de Conturi pentru exercitarea controlului din august 2019.

„Raportul nu a fost finalizat in momentul de fata. Controlul a fost suspendat in luna ianuarie ca urmare unei adrese primita de la Curtea de Conturi, care conform legii ar trebui sa fie alaturi de noi in controlarea subventiilor partidelor politice beneficiare de subventie. Ne-am adresat Curtii de Conturi inainte de a incepe controlul anul trecut cu o solicitare de a veni alaturi de noi. In control fiecare institutie isi face raportul ei, dar controlul ar trebui sa fie simultan. Ni s-a raspuns la vremea respectiva ca nu pot veni in control pentru ca nu era in planul de control pe anul 2018. Am revenit cu solicitarea in decembrie pentru a veni alaturi de noi in luna inuarie deoarece controalele la mai multe formatiuni politice parlamentare erau prelungite pe luna inuarie , ni s-a raspuns la finalul lunii ianuarie cand mai aveam un singur control in curs de reluare la PSD, ca decizia plenului Curtii de Conturi este ca exercitarea controlului asupra subventiilor sa se faca incepand cu luna august 2019”, a spus Marian Muhulet
Vicepresedintele AEP a precizat ca a transmis o noua adresa Curtii de Conturi prin care a solicita sa vina alaturi de AEP in control incepand din luna martie 2019.

Citeste si :  Ce avere are Ana Maria Patru , sefa AEP retinuta de DNA

Intrebat daca a gasit nereguli in ceea ce priveste cheltuirea banilor, vicepresedintele AEP nu a comentat, pentru ca „este o activitate in curs de desfasurare”.

„Avand in vedere ca exista adrese si de la Parchetul General si de la DNA referitoare la eventuale nereguli care ar putea exista in contabilitatea PSD exista o umbra de suspiciune. Ceea ce au descoperit controlorii AEP nu va pot preciza pentru ca este o activitate in curs de desfasurare. (…) Colegii mei care sunt controlori din partea departamentului de control al finantarii partidelor politice au toata independenta si toate cunostintele necesare sa nu incheie un raport viciat (…)AEP in mod curent controleaza activitatea partidelor politice pe tot ceea ce inseamna activitatea lor financiara asa cum prevede legea 334. Avem controale de fond pe care le facem in fiecare an cu un an in urma. Legea prevede ca doar pe parte de subventii fiind fonduri publice trebuie sa exercite si Curtea de Conturi control separat de AEP.” a punctat Muhulet.

Vicepresedintele AEP a mai spus “problema concreta fiind aceea ca partea de subventii primita de PSD a fost varsata in contul de cheltuieli curente si banii sunt amestecati acolo si trebuie facuta o analiza mai atenta”, in acest sens, solicitand Curtii de Conturi reluarea actiunii de control.

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.