DIICOT a dat lovitura 1Procurorii DIICOT – Sectia de combatere a Criminalitatii Organizate au dispus sesizarea instantei de judecata, in baza dispozitiilor art. 483 Cod procedura penala, cu acordul de recunoastere a vinovatiei a inculpatului L.H.L., cetatean francez ,administrator al mai multor societati comerciale, cu privire la savarsirea a 3 infractiuni de evaziune fiscala si 3 infractiuni de spalarea banilor in forma continuata.
In acordul de recunoastere a vinovatiei, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:
In perioada 2010 – 2013 inculpatul L.H.L , in calitate de administrator la 3(trei) societati comerciale si in baza aceleiasi rezolutii infractionale, a dispus inregistrarea in evidentele contabile ale societatilor precum si alte documente legale(declaratii fiscale) a unor cheltuieli aferente unor operatiuni comerciale nereale, constand in achizitii bunuri in valoare totala de 11 293 448 lei de la 9 societati cu un comportament fiscal neconform, in scopul diminuarii obligatiilor fiscale datorate bugetului de stat, creand un prejudiciu total de 3 562 323 lei (echivalentul a 790 000 euro, la cursul de la data comiterii faptelor) compus din TVA si impozit pe profit.

Citeste si :  Avocatul Adi-Remus Ciuca : „Inca sunt afectat de ceea ce mi s-a intamplat, familia mea este demoralizata"

In perioada 2010 – 2013, inculpatul L.H.L in calitate de administrator la 3(trei) societati comerciale a dispus in mod repetat si in baza unei rezolutii infractionale unice, transferul sumei totale de 11 819 066 lei prin 222 de operatiuni de transfer, cu titlu de plati contravaloare prestari servicii servicii/achizitii bunuri, din conturile bancare ale celor 3 societati beneficiare in conturile bancare apartinand unor societati cu comportament fiscal neadecvat, (societati care nu au prestat serviciile respective si nici nu au livrat marfa mentionata in facturi), in scopul disimularii originii ilicite a sumelor provenite din evaziune fiscala.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost recuperat in totalitate prin plata sumei de 3 562 323 lei (echivalentul a 790 000 euro, la cursul de la data comiterii faptelor) in contul trezoreriei statului.

Procurorii DIICOT – Sectia de combatere a Criminalitatii Organizate au dispus sesizarea instantei de judecata, in baza dispozitiilor art. 483 Cod procedura penala, cu acordul de recunoastere a vinovatiei a inculpatului D.S.J., cetatean francez, administrator la 2(doua) societati comerciale, cu privire la savarsirea a 2 infractiuni de evaziune fiscala si 2 infractiuni de spalarea banilor in forma continuata.

Citeste si :  Liviu Dragnea s-a dezlantuit la adresa serviciilor secrete!

In acordul de recunoastere a vinovatiei, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:

In perioada 2010 – 2013 inculpatul D.S.J, in calitate de administrator la 2 societati comerciale si in baza aceleiasi rezolutii infractionale, a dispus inregistrarea in evidentele contabile ale societatii precum si alte documente legale(declaratii fiscale) a unor cheltuieli aferente unor operatiuni comerciale nereale, constand in achizitii bunuri in valoare totala de 9 515 794 lei de la 9 societati cu un comportament fiscal neconform, in scopul diminuarii obligatiilor fiscale datorate bugetului de stat, creand un prejudiciu total de 2 988 885 lei (echivalentul a 685 754 euro) compus din TVA si impozit pe profit.

In perioada 2010 – 2013, inculpatul D.S.J. in calitate de administrator la 2 societati comerciale, a dispus in mod repetat si in baza unei rezolutii infractionale unice, transferul sumei totale de 10 041 357 lei prin 169 de operatiuni de transfer, cu titlu de plati contravaloare prestari servicii servicii/achizitii bunuri, din conturile bancare apartinand celor doua societati beneficiare in conturile bancare apartinand unor societati cu comportament fiscal neadecvat, (societati care nu au prestat serviciile respective si nici nu au livrat marfa mentionata in facturi), in scopul disimularii originii ilicite a sumelor provenite din evaziune fiscala.

 

Lasa un comentariu aici !
Conținutul website-ului Jurnal de Craiova este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către Jurnal de Craiova sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor Jurnal de Craiova, vă rugăm să ne contactați folosind formularul Contact.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.