Din 20 mai e revolutie printre soferi - Daca esti prins cu ITP-ul expirat si masina neinscrisa pe numele proprietarului risti suspendarea inmatricularii
Din 20 mai e revolutie printre soferi – Daca esti prins cu ITP-ul expirat si masina neinscrisa pe numele proprietarului risti suspendarea inmatricularii

Politia reaminteste ca din 20 mai intra in vigoare prevederile care permit suspendarea inmatricularii unui vehicul fara Inspectie Tehnica Periodica valabila, precum si daca vehiculul nu a fost inscris pe numele propietarului de drept la 90 de zile de la achizitionarea lui.

“Politistii vor dispune, incepand cu 20 mai, suspendarea inmatricularii in cazul in care inspectia tehnica periodica a vehiculului nu este valabila si in cazul in care noul proprietar nu a solicitat transcrierea transmiterii dreptului de proprietate in 90 de zile de la data dobandirii dreptului de proprietate asupra vehiculului”, anunta Politia, precizand ca incepand cu 20 mai, vor intra in vigoare o serie de prevederi care modifica si completeaza Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 195 din 2002, privind circulatia pe drumurile publice din Romania,

Citeste si :  Rusia: Candidata opozititei agresata pe strada

Printre noutati, se numara suspendarea inmatricularii, care reprezinta o operatiune administrativa ce consta in interzicerea temporara a dreptului de a pune in circulatie si a utiliza un vehicul pe drumurile publice.

Conform legii, va fi aplicata suspendarea de drept a inmatricularii vehiculului pentru care inspectia tehnica periodica nu este valabila. In cazul depistarii in trafic a unui vehicul a carei inspectie tehnica periodica a expirat, pe langa sanctiunea contraventionala principala, vor fi retinute si certificatul de inmatriculare, placutele cu numarul de inregistrare si se va elibera dovada fara drept de circulatie.

Suspendarea de drept a inmatricularii inceteaza la data la care vehiculul trece o noua inspectie tehnica periodica.

Citeste si :  Nepasare, neglijenta sau doar incompententa la Primaria Craiova

De asemenea, suspendarea inmatricularii se aplica si in cazul in care noul proprietar nu a solicitat autoritatii competente transcrierea transmiterii dreptului de proprietate in 90 de zile de la data dobandirii dreptului de proprietate asupra vehiculului. Suspendarea inceteaza la data transcrierii transmiterii dreptului de proprietate.

Conducerea unui vehicul a carui inmatriculare este suspendata constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 9 la 20 de puncte-amenda.

Lasa un comentariu aici !
Conținutul website-ului Jurnal de Craiova este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către Jurnal de Craiova sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor Jurnal de Craiova, vă rugăm să ne contactați folosind formularul Contact.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.