DIN CAUZA INCOMPETENȚEI, CONDUCEREA CJ DOLJ PIERDE APROAPE 1.000.000 DE EURO DIN BANII DOLJENILOR

0
480

DIN CAUZA INCOMPETENȚEI, CONDUCEREA CJ DOLJ PIERDE APROAPE 1.000.000 DE EURO DIN BANII DOLJENILOR 1Inca o data consilierul judetean Raducea Isidor ne aduce lamuriri la ce se intampla defapt in Consiliul Judetean Dolj . Pe blogul personal acum cateva zile a postat o parte din activitatea Consiliului Judetean Dolj care a hotarat ca nu doreste sa aiba parte de transparenta cum ar fii corect si corespunzator cu ceea ce se intampla in Uniunea Europeana ..

Încercând să fac lumină în activitatea Consiliului Județean Dolj, am depus o cerere în data de 27.01.2017,  prin care am solicitat conducerii CJ date și informații în legătură cu anumite proiecte finanțate din fonduri europene și cofinanțate prin POSCCE- Fondul European de Dezvoltare Regională.

Proiectele pentru care am cerut informații sunt:

  • “ Implementarea unui sistem integrat de e-administrație la nivelul Cj Dolj și a unor UAT-uri din Județul Dolj”, valoarea totală a proiectului fiind 733.625,32 lei;
  • „Sistem informatic geografic de management agricol la CJ Dolj și UAT-uri din Județul Dolj”, valoarea totală a proiectului fiind 685.985,98 lei;
  • “Sistem informatic integrat privind gospodăriile și exploatațiile agricole din Județul Dolj”, valoarea totală a proiectului fiind 731.092,00 lei.

În această cerere am solicitat să-mi fie puse la dispoziție și rapoartele emise în urma vizitei de monitorizare din partea Organismului Intermediar-POSCCE pentru aceste proiecte. Având în vedere “TRANSPARENȚA DECIZIONALĂ” de la nivelul CJ Dolj, bineînțeles că aceste rapoarte lipsesc, fiindu-mi transmisă doar o scurtă informare din care reiese că: au fost emise raporte favorabile, nefiind constatate deficiențe grave”.

În perioada 21-25 noiembrie 2016, au avut loc vizitele de monitorizare în urma cărora au fost emise rapoarte favorabile, dar informarea face referire la anumite notificări emise în 05.04.2016,  prin care au fost comunicate “reduceri procentuale de 25%” (corecții financiare mai exact) pentru anumite contracte, pierderile totale fiind de cca. 3.574.000 lei fără TVA. Notificările au fost contestate la Autoritatea de Management, de asemenea, au fost formulate acțiuni în instanță (Curtea de Apel Craiova), în vederea anulării acestora, șansele de câștig fiind aproape „zero”.

Doresc să menționez că aceste „reduceri procentuale de 25%”, se datorează managementului defectuos de la nivelul conducerii Consiliului Județean Dolj, iar pierderile vor fi suportate din banii DOLJENILOR. În atach, aveți cererea depusă de mine și informarea primită din care se observă cine sunt principalii benficiari ai acestor proiecte, pentru că doljenii au avut foarte puțin spre deloc de câștigat în urma implementării acestor sisteme integrate.

Printre contractori:

S.C. SOFTLINE INTERNAȚIONAL SRL – valoarea contractului 4.030.000 lei fără TVA;

S.C. SOBIS SOLUTION SRL – valoarea contractului 5.000.195 lei fără TVA;

S.C. ROMYS SRL și CENTRUL TERITORIAL DE CALCUL ELECTRONIC S.A.- valoarea contractului 5.266.040 lei fără TVA.

 

Sursa acestui articol Raducea Isidor

Hits: 0

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.