Din pacate, CULTURA trebuie reorganizata in CRAIOVA!

0
854

Primaria Craiova a inceput o reorganizare a unitatilor pe care le are in subordine in sensul punerii in aplicare a prevederilor Legii nr. 296/2023 care reglementeaza unele masuri fiscal-bugetare pentru a consolida sustenabilitatea financiara a Romaniei pe termen lung.

In urma acestei reorganizari se vor disponibiliza 500 de angajati si 50 de directori ai unitatilor aflate in subordinea Primariei Craiova ..
In acest articol facem precizarea ca managementul Filarmonicii Oltenia Craiova nu a dorit sa stea la discutie cu administratia locala ba chiar a avut un comportament sfidator ..

Discutam despre un management defectuos care pune intr-o lumina proasta o institutie de cultura.
Inainte a incepe acest demers facem o precizare ca suntem singurul ziar chiar daca online care avem o imagine ampla asupra acestei probleme..

Primaria Craiova cunoaste foarte bine situatia si nu a dorit ca Filarmonica Oltenia Craiova sa aiba de suferit in urma acestei ordonante dar managementul s-a opus de la inceput stiind ca are in primul rand posturi vacanta care trebuiau eliminate din organigrama institutiei…

Daca discutam despre angajati va aducem la cunostiinta ca exista cateva categorii care nu isi au locul in aceasta institutie …
In primul rand Personalul TESA are in acest moment peste 30 de angajati. Chiar are nevoie Filarmonica Oltenia Craiova de atatia angajati ?
In continuare discutam despre cor si orchestra.

Aici avem cateva aspecte interesante care ar trebui spuse pentru cetatenii care au venituri foarte mici ..
Sunt un numar considerabil de persoane care fac parte atat din corul Filarmonicii cat si din cel al Operei Romane Craiova ..
Mai sunt de asemenea alte cateva persoane care pe langa cele doua coruri au si ore la facultate ..
Iar in final discutam si despre cei care au fost reangajati dupa ce au intrat la pensie ..
Nu avem o statistica clara iar maine solicitam conducerii unele informatii conducerii ..

„Retragem, deocamdată, organigrama, pentru că vreau să avem o întâlnire cu grupurile politice. De asemenea, vreau să vă spun că eu m-am întâlnit de dimineaţă cu cei de la Filarmonică, am avut câteva comunicări. În primul rând, dintre toate instituţiile din subordinea primăriei, singura entitate cu care nu am reuşit să ajungem la niciun fel de compromis, nici măcar să reducă posturile vacante, a fost Filarmonica. Aşa cum ne-a parvenit de la Filarmonică organigrama, practic nu se făcea niciun fel de reducere de post, absolut nimic, asta în condiţiile în care toate celelalte instituţii subordonate primăriei au înţeles că trebuie să facă eforturi ca să se încadreze în limitările pe care le avem din cauza acestei OUG”, a declarat Olguta Vasilescu.

In cadrul acelor discutii, Olguta Vasilescu le-a propus consilierilor locali constituirea unui grup de lucru din care să fie reprezentanţi ai consilierilor locali de la fiecare partid, reprezentanţi de la direcţiile Economic şi Resurse Umane, atât din Filarmonică, cât şi de la Primăria municipiului Craiova, „pentru că este clar că nişte reduceri vor trebui să fie făcute şi trebuie discuţii nu doar pe organigramă, ci şi pe reducerea de cheltuieli”.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.