Dinca si complicele sau au fost transferati la Penitenciarul Craiova

0
38

Magistratii Tribunalului Olt au hotarat, vineri, ca Gheorghe Dinca si complicele sau, Stefan Risipiteanu, vor ajunge in Penitenciarul Craiova , ca in cazul amandurora sa ramana valabila masura arestului preventiv.

Gheorghe Dinca si complicele sau, Stefan Risipiteanu au cerut sa fie inlocuita arestarea preventiva cu arestul la domiciliul , ambele fiind respinse de catre magistrati.
In cazul lui Gheorghe Dinca, avocatul a cerut instantei sa ramana cu doar sase infractiuni si nu opt cate au retinut procurorii DIICOT. Si anume, fara viol in cazul Alexandrei, pentru ca in afara de spusele fetei, nu ar exista dovezi ca ar fi violat-o si fara infractiunea de omor in cazul Luizei.

„La data de 15.01.2020 a fost inregistrat la Tribunalul Olt rechizitoriul trimis de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – D.I.I.C.O.T. prin care s-a dispus trimiterea in judecata, in stare de arest, a inculpatului D.G. sub aspectul savarsirii de trafic de persoane, trafic de minori, viol ( 2 fapte ), omor calificat (2 fapte ), profanare de cadavre sau morminte ( 2 fapte ) si a inculpatului R.S. pentru savarsirea infractiunii de viol. Conform dispozitiilor art. 348 din Codul de procedura penala, in cauza a fost stabilit de catre judecatorul de camera preliminara termen pentru verificarea legalitatii masurilor preventive, la data de 17.01.2020. Prin incheierea pronuntata in camera de consiliu s-a dispus : „Respinge cererea de inlocuire a masurii arestarii preventive cu masura preventiva a arestului la domiciliu, formulata de inculpatul R. S.. In baza art. 348 C.p.p. rap. la art. 207 alin. 2 C.p.p. constata legalitatea si temeinicia arestarii preventive cu privire la inculpatii D.G. si R.S.. In baza art. 207 alin. 4 C.p.p, mentine masura arestarii preventive dispusa (in cursul urmaririi penale) fata de inculpati. Cu drept de contestatie in 48 de ore de la comunicare”, se arata intr-un comunicat de presa remis de Tribunalul Olt.

Lasa un comentariu aici !
Citeste si :  Caracal 2019 : Audierea criminalului din Caracal, suspendata la DIICOT Craiova, dupa ce i s-a facut rau

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.