Home / Actualitate / National / Directia de Sanatate Publica solicita si profesorilor sa trieze elevii epidemiologic

Directia de Sanatate Publica solicita si profesorilor sa trieze elevii epidemiologic

Elevii s-au reintors la scoala dupa vacanta de Paste

Directia de Sanatate Publica (DSP) Dolj le cere cadrelor didactice sa se ocupe la prima ora de curs de realizarea triajului epidemiologic in randul copiilor, pentru a preveni raspandirea imbolnavirilor in contextul debutului sezonului gripal declarat de Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor. Si la nivelul unitatilor scolare se impun masuri suplimentare de igiena.

Solicitarea DSP Dolj pentru masuri suplimentare de igiena in toate unitatile scolare a fost transmisa de luni dupa-amiaza, pentru limitarea cazurilor de imbolnavire in contextul debutului sezonului gripal declarat de Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor. Cadrele didactice au responsabilitatea de a realiza triajul epidemiologic, in special in unitatile de invatamant in care nu exista personal medical scolar. Conform circularei trimise, dascalii trebuie sa faca triajul la prima ora de curs, iar apoi unitatile scolare trebuie sa raporteze cazurile de imbolnavire sau focarele existente.

In scolile si gradinitele in care exista cabinete medicale scolare, DSP Dolj cere o colaborare cu personalul medical pentru a asigura normele de igiena pentru cadre didactice si pentru elevi, adica spalat pe maini, evitarea aglomerarilor, repaus la domiciliu in cazul observarii semnelor de boala, folosirea servetelelor umede si uscate.

Citeste si :  Profesorii pensionari continua sa predea in gimnaziu si in liceu inca din 2013

Directia de Sanatate Publica Dolj le cere unitatilor de invatamant si intensificarea masurilor de curatenie si dezinfectie. Conform specificatiilor din circulara transmisa de DSP Dolj, acest fapt presupune deschiderea larga a ferestrelor in timpul pauzelor pentru aerisire, curatenie si dezinfectie la grupurile sanitare si pe holuri dupa fiecare pauza, stergerea bancilor si a clantelor cu solutii dezinfectante, precum si curatenie dupa ore in toate spatiile.

Lasa un comentariu aici !
Sustine si tu Jurnal de Craiova
Conținutul website-ului Jurnal de Craiova este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către Jurnal de Craiova sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor Jurnal de Craiova, vă rugăm să ne contactați folosind formularul Contact.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.