Dispare un gigant romanesc!

0
308

Dispare un gigant romanesc! 1Administratorii judiciari ai companiei Oltchim Ramnicu Valcea au solicitat deschiderea procedurii falimentului fata de combinatul chimic, planul de reorganizare al activitatii acestuia expirand luni, se arata intr-un raport, trimis marti, Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Solicitarea a fost depusa la Tribunalul Valcea, in dosarul deschis in 2013 prin care s-a declarat intrarea in insolventa a companiei valcene.

„Consortiul de administratori judiciari ai Oltchim S.A. anunta ca a depus in data de 23.04.2019 la Tribunalul Valcea, in dosarul nr. 887/90/2013, Raportul privind stadiul de implementare a planului de reorganizare a activitatii Oltchim S.A. prin care se solicita instantei sa ia act ca durata de implementare a planului de reorganizare a expirat la data de 22.04.2019 si sa dispuna deschiderea procedurii falimentului fata de Oltchim S.A. Mentionam ca astazi Raportul va fi publicat in Buletinul Procedurilor de Insolventa. Urmatorul termen procedural este pe 08.05.2019″, se precizeaza in raportul publicat pe BVB.

In luna noiembrie a anului trecut, Chimcomplex S.A. a cumparat, cu 127 de milioane de euro, cea mai mare parte a activelor Oltchim, intre care sectiile: Clorosodice, Oxo-alcooli, Polioli, Servicii pe teren, Vagoane si partial VCM/PVC 1, dar a preluat si 1.164 dintre salariatii de la Ramnicu Valcea.

De asemenea, in luna iunie 2018, a fost finalizat si contractul de vanzare incheiat cu Dynamic Selling Group SRL, care a cumparat cu peste 12 milioane de lei Divizia Materiale de Constructii Ramplast.

Citeste si :  Primaria Craiova este in faliment ! Cand recunoaste Administratia PSD ?

Activele companiei valcene care nu s-au vandut – Divizia Valcea, compusa din sase compartimente si un sector al unitatilor in conservare si Divizia Bradu-Pitesti, cu patru compartimente si un sector cu unitatile in conservare, au ramas in administrarea Oltchim.

Combinatul se afla din ianuarie 2013 in insolventa, actionarul majoritar fiind statul roman, prin Ministerul Economiei, care detine peste 54% din actiunile societatii. Din luna februarie, compania a ramas cu 177 de angajati..

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.