Divan Film Festival 2018 – Aproximativ 50 de productii vor fi prezentate la Craiova si Port Cultural Cetate

0
433

Divan Film Festival 2018 - Aproximativ 50 de productii vor fi prezentate la Craiova si Port Cultural Cetate 1Cea de-a noua editie a Divan Film Festival va avea loc in perioada 24 – 26 august, la Craiova, si intre 27 august si 2 septembrie, la Port Cultural Cetate, iar tema ei este „Balkan Dreams”
In programul acestei editii a Divan Film Festival vor fi incluse aproximativ 50 de titluri: fictiune si documentare de lungmetraj, alese de Catalin Olaru, director artistic, si scurtmetraje, selectate de Massimiliano Nardulli.
„Din punct de vedere cinematografic, Balcanii reprezinta un spatiu in care se rade, se plange, se danseaza, se moare sau se traieste la acelasi nivel: excesiv, cu pedala apasata la capat. In spatele fiecarui exces se afla cate un vis. Aceasta a noua editie este dedicata lor, acelor visuri care ne definesc si fac ca Balcanii sa fie ceea ce sunt”, a transmis Catalin Olaru.

Balkanistan Workshop, atelierul care a ajuns la cea de-a treia editie si care incurajeaza colaborarea intre tinerii cineasti din Balcani, va avea loc si anul acesta la Divan Film Festival. Dupa alegerea scenariului castigator, participantii vor colabora pentru dezvoltarea proiectului. Acesta va fi filmat in Port Cultural Cetate si prezentat in cadrul editiei urmatoare.

Pe langa filme, festivalul se distinge prin demonstratiile de arta culinara. Anual, in Port Cultural Cetate ajung bucatari din tari balcanice care propun meniuri speciale, inspirate de selectia de filme.

In timpul desfasurarii festivalului, camparea este gratuita in Port Cultural Cetate, iar inscrierile se pot face printr-un mesaj transmis pe pagina de Facebook a Divan Film Festival.

Divan Film Festival este un proiect cultural co-organizat de Fundatia pentru Poezie „Mircea Dinescu” si Casa de Cultura „Traian Demetrescu” din Craiova, sustinut de Centrul National al Cinematografiei, in parteneriat cu Institutul Cultural Roman.

Visits: 1

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.