DNA a ignorat probele depuse de Petru Becheru si claseaza dosarul Fatada in care a fost implicata Lia Olguta Vasilescu

0
474

Procurorul Ionuț Cosmin Stroie, de la Secția de Combatere a Corupției din cadrul DNA a semnat ordonanța de clasare a dosarului ”Fațada” în data de 7 decembrie 2020, susținând că ”nu există suficiente probe” privind vinovăția celor cercetați.

Petru Becheru, cunoscut în presă drept „denunțătorul Olguței”, deși, așa cum rezultă din ordonanța DNA atașată, reprezentații firmelor care au „sponsorizat” sunt cei care au făcut denunțurile principale.

“Vă transmit atașat ordonanța din 07.12.2020 prin care Direcția Națională Anticorupție a clasat dosarul penal Fațada, susținând, în esență, că denunțurile făcute de reprezentații marilor firme de construcții, care aveau contracte cu Primăria Craiova și au fost șantajate să sponsorizeze, nu pot fi demonstrate.

Cu toate că toți „sponsorii” au depus denunț împotriva Olguței pentru că au fost șantajați să sponsorizeze din banii obținuți în urma contractelor cu Primăria Craiova, DNA a ignorat probele depuse de mine (inclusiv înregistrări cu Olguța) din care rezultă incontestabil că ea este cea a coordonat
activitatea de santajare și vopsire ilegală cu scopul de obține aprecierea craiovenilor.
Au ignorat că:
– blocul Romarta, al cărui președinte sunt în continuare, este vopsit pe jumătate (deși Urdăreanu – UTi a dat bani pentru tot blocul),
– că vopsirea s-a făcut fără autorizație,
– că eu personal i-am scris Olguței că e nevoie de autorizație pentru schimbarea culorii. Blocurile vopsite sunt fie monumente istorice, fie în zona protejată a monumentelor istorice, deci era nevoie de autorizație. Iar verificarea respectării autorizațiilor o face primarul.
– că eu personal am fost supus la presiuni ca că semnez contractul de sponsorizare (însă nu am semnat).”a declarat Petru Becheru.

DNA a dispus și ridicarea măsurilor asiguratorii instituite în cauză prin ordonanța din 7 iunie 2016, respectiv a sechestrului bunurilor imobile aflate în proprietatea Lia Olguta Vasilescu si Radu Preda, precum și a sumelor e bani deținute de aceștia în unitățile bancare din România.

20201207 Ordonanta Olguta r by Jurnalde Craiova on Scribd

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.