DNA propune valoarea pragului pentru abuzul in serviciu

0
106
DNA propune valoarea pragului pentru abuzul in serviciu
DNA propune valoarea pragului pentru abuzul in serviciu

Direcţia Naţională Anticorupţie apreciază că este nevoie de stabilirea unui prag pentru infracţiunea de abuz în serviciu, în conformitate cu decizia CCR. Pragul propus de DNA este salariul minim pe economie. Poziţia Direcţiei a fost expusă de procurorul Marius Bulancea, în cadrul unei dezbateri organizate de Ministerul Justiţiei.

“Ministerul Justiţiei e mai bine plasat şi are specialişti care fac drept constituţional mai multe decât noi. E evident ceea ce vrea CCR şi CCR vrea să fie introdus un prag. O lege care nu ar introduce un asemenea prag ar avea la rândul ei şanse să fie neconstituţională. Din perspectiva noastră de nespecialişti în drept constituţional, credem că specialiştii care au judecat constituţional sunt mai bine plasaţi decât noi şi vor lua decizia înţeleaptă”, a declarat procurorul Bulancea.

Citeste si :  Clanul Cosma ii barfeste si injura pe Dragnea si Lia Olguta Vasilescu, cum se fac aranjamentele in PSD

Dacă în privinţa necesităţii întroducerii unui prag DNA nu doreşte să se implice, în privinţa valorii pragului procurorul Marius Bulancea a făcut câteva precizări.

“În schimb, opinia noastră este relevantă în privinţa cuantumului pragului. Cred că ar trebui să se pornească de la o analiză a practicii judiciare. Să vedem de la ce prag s-au dispus soluţii de renunţare la urmărirea penală. Alternativ, dacă nu vor fi identificate suficiente cazuri, noi credem că valoarea ar trebui să fie salariul minim pe economie. A stabili o valoare mai mare ar crea o discriminare total nejustificată între funcţionari, demnitari şi alte persoane”, a mai declarat Marius Bulancea, unul dintre procurorii apropiaţi de şefa DNA.

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.