Doi pacienți cu Covid au murit în izolatorul UPU din Craiova așteptând să se elibereze un loc la ATI

0
183

Zilnic numărul de infectări crește, iar locurile la ATI sunt tot mai puține. Așa că nu e de mirare că oamenii ajung să moară așteptând să se elibereze un pat, care ar putea să le aducă salvarea.

Doi pacienți cu COVID au murit la Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova, joi și vineri, în izolatorul Unității de Primiri Urgențe, în așteptarea eliberării unui loc la Terapie Intensivă. La ATI nu mai sunt locuri libere, iar cei în stare gravă sunt nevoiți să își aștepte rândul la un pat.

Citeste si :  Craiova: Comisia de Sistematizare a Circulaţiei Rutiere şi Pietonale a decis montarea de semafoare noi ..

Izolatoarele sunt dotate cu surse de oxigen, dar pentru cei doi nu a fost suficient. Joi, o pacientă în vârstă de 83 de ani nu a mai putut lupta cu boala, iar vineri un al doilea pacient s-a stins.

Potrivit managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova Laurențiu Ivanovici, toate cele 20 de paturi sunt ocupate de 2-3 săptămâni.

„Zilnic avem și o să avem o lungă perioadă. Nu de acum, de săptămâni. De 2-3 săptămâni nu mai avem niciun loc la ATI. Când se eliberează un loc, se preia un alt pacient din urgență. 3 pacienți au nevoie urgentă la Terapie Intensivă. Toate spitalele au locurile ocupate, nu avem unde să îi transportăm. Iar acel sector beneficiază de tratament, echipamente ca la Terapie Intensivă. Pacienta era ventilată mecanică, cu accident vascular venită în stare gravă. Avea Covid, test rapid pozitiv. 84 de ani avea pacienta. Mai sunt pacienți, probabil. Se moare în urgență zilnic, atât în sectorul Covid, cât și non-Covid”, a declarat managerul Laurențiu Ivanovici pentru Observator.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.