Doi tineri din Craiova, bănuiţi de comiterea unor infracţiuni de tentativă la furt şi furt calificat, au fost reţinuţi pentru 24 de ore

0
163

Ieri, 12 ianuarie, poliţişti din cadrul Secției 2 Poliţie Craiova în colaborare cu Secţiile 3,4 și 6 Poliție Craiova şi sprijiniți de o grupă S.A.S. Dolj, au efectuat o percheziție domiciliară la un imobil unde locuiesc fără forme legale un bărbat de 34 de ani şi o tânără de 27 de ani, ambii din Craiova, bănuiţi de comiterea unor infracţiuni de tentativă la furt şi furt calificat, care în urma probatoriului administrat de poliţişti au fost reţinuţi pentru 24 de ore.

Din cercetările efectuate de poliţişti s-a stabilit faptul că persoanele în cauză, ar fi pătruns în noaptea de 11/12 decembrie 2020, în punctul de lucru al unei societăţi comerciale din Craiova al cărei administrator este un bărbat de 39 de ani, din localitate, de unde ar fi sustras bani și țigări.

De asemenea, poliţiştii au stabilit faptul că bărbatul, în noaptea de 27/28 decembrie 2020, ar fi sustras bunuri dintr-un alt punct de lucru al unei societăţi comerciale din Craiova, ce aparţine unui bărbat de 31 de ani, din localitate.

Totodată, poliţiştii au stabilit că, cel în cauză, în noaptea de 09/10 ianuarie a.c., ar fi forţat ușa de acces din punctul de lucru al unei societăţi comerciale ce aparţine unui bărbat de 62 de ani, din Craiova.

Ca urmare a sesizărilor depuse de către persoanele vătămate, poliţiştii au întocmit dosare penale pentru comiterea infracţiunilor de furt calificat şi tentativă la furt şi au efectuat cercetări şi investigaţii specifice în vedere identificării pesoanelor care au săvârşit faptele.

În baza investigaţiilor efectuate de poliţişti din cadrul Secţiei 2 Poliţie Craiova, s-a stabilit faptul că cei doi locuiesc efectiv, fără forme legale, într-un imobil din cartierul Romaneşti, din localitate.

Astfel, ieri, 12 ianuarie a.c., poliţişti din cadrul Secţiei 2 Poliţie Craiova în colaborare cu poliţişti din cadrul Secţiilor 3,4 și 6 Poliție Craiova şi sprijiniți de o grupă S.A.S. Dolj, au efectuat o percheziție domiciliară imobilul unde locuiesc cele două persoane bănuite de comiterea faptelor.

În urma activităţilor desfăşurate, cei în cauză au fost depistaţi în locuinţă, fiind conduşi la sediul Secţiei 2 Poliţie Craiova pentru cercetări.

În urma probatoriului administrat de poliţistii Secţiei 2 Poliţie Craiova, bărbatul în cauză a fost reţinut pentru 24 de ore pentru comiterea infracţiunilor de tentativă la furt şi furt calificat, iar tânăra a fost preluată de lucrători din cadrul Secţiei 6 Poliţie Craiova, fiind condusă la sediul secţiei pentru cercetări.

În urma probatoriului administrat de poliţiştii Secţiei 6, tânăra a fost reţinută pentru 24 de ore pentru comiterea infracţiunii de furt calificat.

Cei în cauză au fost introduşi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Dolj, iar în cursul zilei de astăzi vor fi prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.