Dolju-n bucate cu dragoste, de Dragobete, luni, la Calafat

0
117

Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Dolj va invita la Calafat, la o noua intalnire cu bucataria traditionala a Olteniei, precum si a vlahilor din Bulgaria, in cadrul evenimentului „Dolju-n bucate“ cu dragoste, de Dragobete, la care este partener alaturi de Casa de Cultura a Municipiului Calafat.

Evenimentul, inspirat de Dragobete, „patron al dragostei si bunei dispozitii pe plaiurile romanesti“, cum il numeste Ion Ghinoiu, in „Obiceiuri populare de peste an – Dictionar“, se va desfasura luni, 24 februarie 2020, ora 15:30, la Casa de Cultura a Municipiului Calafat.

Citeste si :  JCI Craiova lanseaza o noua etapa din campania de recrutare – „MEET JCI?”

Alaturi de organizatori se vor implica in implinirea frumoasei intalniri a dragostei, autenticului, cu gustul bun, cu bucuria de a promova bucatele bunilor si strabunilor: Liceul Tehnologic „Stefan Milcu“ Calafat, Scoala Gimnaziala Desa, Scoala Gimnaziala Ghidici, Sita Novac si Palatul Copiilor Drobeta Turnu Severin, Clubul Copiilor Calafat, Asociatia Vlahilor din Bulgaria.

Si de aceasta data implicarea in proiectul „Dolju-n bucate“ este benevola si reflecta mandria si determinarea oamenilor locului de a-si promova identitatea si particularitatile plaiurilor pe care traiesc.
„Dolju-n bucate“ este un proiect initiat in anul 2014, de Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Dolj, ca o calatorie prin viata satului traditional si un bun prilej pentru a stabili o trainica legatura culturala intre comunitatile rurale si a promova valorile traditionale ale judetului.

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.