Home » Actualitate » Eveniment » Dolju-n bucate face popas la Afumati in Dolj, de Ziua comunei

Dolju-n bucate face popas la Afumati in Dolj, de Ziua comunei

Consiliul Judetean Dolj, Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Dolj si Primaria si Consiliul Local Afumati va invita sambata, 8 septembrie 2018, de la ora 15:30, la Ziua comunei, celebrata in zi sfanta, Nasterea Maicii Domnului sau Sfanta Maria Mica.

Pofta de joc si voie buna vine sambata la Afumati cu o masa traditionala sub genericul Dolju-n bucate, la pregatirea careia vor participa gospodine din comuna gazda, dar si din localitatile Urzicuta, Carpen si Barca.

Ca si la editiile anterioare ale proiectului Dolju-n bucate, fiecare comunitate rurala participanta la eveniment se va reprezenta prin preparate specifice acestui judet, pregatite ca-n vremea bunicilor, cu ce are omul satului in gospodaria proprie.

Citeste si :  Festivalul de datini si obiceiuri „Traditiile verii” – maine-seara, in Centrul Vechi

Pentru prima data dupa aproape 20 de ani, testul traditional va fi repus in valoare de comunitatea locala, atat prin proiectia filmului „Intoarcerea tastului la vatra“, realizat de Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Dolj cu sprijinul Primariei Afumati, cat si prin folosirea lui pentru coacerea painii (azima manjita cu rosii).

Langa bucate se vor aseza in expozitie frumoase covoare oltenesti, pastrate inca in unele gospodarii, mostenire de la generatiile trecute, din vremuri in care femeile aveau razboaie de tesut, iar cat era iarna de lunga lucrau covoare si carpete fie pentru uz casnic, fie pentru zestre.

Citeste si :  Presedintele CJ Dolj a semnat contractul Fazarea proiectului - Sistem de management integrat al deșeurilor in județul Dolj

Oaspetii evenimentului Ziua comunei Afumati vor putea participa si la lansarea cartii „Divertismentul de week-end“ de Constantin Preda, iar de la ora 16:00 pana spre miezul noptii se vor delecta cu muzica solistilor Olguta Berbec, Sanda Argint, Marian Medregoniu, Gabriela si Soriana Mitre, Irina Iliescu, Camil Atanase, si a celebrei trupe Compact.

Lasa un comentariu aici !
Ajuta si tu Jurnal de Craiova!

About Ciurezu Marian Bogdan

De ce Jurnal de Craiova ? Pentru ca acest oras merita mult .. Multi inca nu realizeaza ce oras minunat avem ! Orasul merita o altfel de presa chiar daca online ! Adevarul ... trebuie sa fie cel care conteaza !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.