Home » Actualitate » Eveniment » „Dolju-n bucate” , prezentat pentru al doilea an consecutiv la Casa Universitarilor 15 mai 2018, ora 12:00

„Dolju-n bucate” , prezentat pentru al doilea an consecutiv la Casa Universitarilor 15 mai 2018, ora 12:00

Consiliul Judetean Dolj si Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Dolj va invita marti, 15 mai 2018, ora 12:00, la Casa Universitarilor, la evenimentul „Dolju-n bucate“, organizat in parteneriat cu Universitatea din Craiova, cu sprijinul voluntarilor din localitatile Barca, Dabuleni, Calafat, Urzicuta, Izvoare, Grecesti – Cernatesti, Plenita, Mischii, Bratovoesti, din asociatiile studentesti de la Facultatile de Litere si Horticultura, din Asociatia Studentilor Basarabeni din Craiova, precum si de la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentara.

Ca si la editiile anterioare ale proiectului „Dolju-n bucate“, fiecare comunitate rurala participanta la eveniment se va reprezenta prin port popular, prin preparate traditionale specifice acestui judet, Olteniei, altor regiuni romanesti sau romanilor de peste Prut, a caror bucatarie este pastrata aici de cei pe care viata i-a adus in acest colt de tara.

Citeste si :  ALAIUL DATINILOR „DIN BATRANI, DIN OAMENI BUNI“ 2017

Oaspetii se vor mai delecta cu frumusetea cantecului popular interpretat de solistul Liviu Olteanu – acompaniat la vioara de nea Aurica Voinescu – membru al cunoscutului Taraf din Grecesti, cu jocul traditional daruit de Ansamblul „Hora Desnatuiului“ al Casei de Cultura „Adrian Paunescu“ de la Barca, vor admira obiectele decorative din lemn realizate de Rodica si Viorel Dilganu din Craiova. Anca Dumitrescu readuce in peisaj „Covorul oltenesc“ tesut in atelierul din comuna doljeana Macesu de Jos, iar Liliana Dobritoiu va prezenta din nou cu drag frumoasa ie romaneasca.

Si aceasta editie „Dolju-n bucate“ implineste dorinta echipei C.J.C.P.C.T. Dolj de a-i tine aproape pe tineri de lumea satului traditional si, in acelasi timp, de a pune in valoare gospodarii comunitatilor rurale, oameni minunati care isi asuma responsabilitatea conservarii si promovarii identitatii locale.

In jurul meselor cu bucate se vor face auzite povestiri despre copilaria de altadata, viata satului, despre radacini, identitate, dragoste pentru pamant, greutati, nevoi, asteptari.

Citeste si :  „Dolju-n bucate” la Calafat, in Festivalul „Roadele toamnei“

De la inceput, din 2014, proiectul „Dolju-n bucate“ a implicat indeosebi comunitatea locala, cetatenii fiind primii sustinatori ai acestuia. Importante momente „Dolju-n bucate“ s-au organizat in colaborare cu localitatile Dabuleni, Calafat, Barca, Urzicuta, Giurgita, Izvoare, Pielesti, Grecesti, Cernatesti, Ghidici, Maglavit, Desa, cu Forumul de Prietenie Romano – Macedonean si Casa de Cultura „Amza Pellea“ din Bailesti, A.T.R.ECO, Asociatia Vlahilor din Bulgaria.

Afisul evenimentului a fost realizat de Andreea Melinescu (absolventa a Universitatii din Craiova), iar coordonarea studentilor implicati a fost asumata de Raluca Stamatescu, Camelia Suican si Liuba Eremia!

Lasa un comentariu aici !
Ajuta si tu Jurnal de Craiova!

About Ciurezu Marian Bogdan

De ce Jurnal de Craiova ? Pentru ca acest oras merita mult .. Multi inca nu realizeaza ce oras minunat avem ! Orasul merita o altfel de presa chiar daca online ! Adevarul ... trebuie sa fie cel care conteaza !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.