Donald Trump: Viitorul Romaniei este foarte, foarte stralucit

0
400

Casa Alba a dat publicitatii un comunicat de presa, chiar in timpul intalnirii dintre Donald Trump si Klaus Iohannis, cu privire la parteneriatul romano-american.

„Presedintele Donald J. Trump celebreaza parteneriatul nostru puternic cu Romania. Viitorul Romaniei si al relatiei Romaniei cu Statele Unite este foarte, foarte stralucit”, se arata in titlul comunicatului.

Comunicatul Casei Albe:

„Presedintele Donald J. Trump reafirma si intareste parteneriatul SUA cu Romania

Presedintele Trump il primeste pe presedintele Klaus Iohannis al Romaniei la Casa Alba pentru a reconfirma si celebra puternicul parteneriat strategic intre tarile noastre.

Romania celebreaza 30 de ani de libertate si democratie in 2019 si continua sa faca mari progrese in depasirea mostenirii comunismului.

SUA si Romania au relatii de securitate, de energie, nuclear-civile si de cyber securitate de care beneficiaza ambele tari.

Tarile noastre vor continua sa lucreze impreuna pentru a indeplini provocarile de securitate si de a imbunatati partneriatele economice si de energie.

Presedintele Trump intentioneaza sa extinda legaturile dintre cele doua tari prin sprijinirea eforturilor Romaniei de a deveni eligibila in programul Visa Waiver, in concordanta cu rigorile legilor SUA.

Sprijinul pentru aliatul nostru statornic: Romania este un aliat de nepretuit al NATO si sprijina SUA si eforturile de securitate regionale si globale.

Se implinesc 15 ani de cand Romania s-a alaturat Aliantei si a dovedit ca este un partener puternic si indeplineste angajamentul de a cheltui 2% din IPB pentru aparare.

Romania a avut una dintre cele mai mari contributii la misiunile NATO in Afganistan si sprijina misiunile din Kosovo, Bosnia si coalitia privind infrangerea ISIS.”

Militarii nosptri lucreaza impreuna pentru a descuraja provocarile pe flancul estic al NATO.

Dupa o intalnire cu presedintele Trump, Romania isi modernizeaza Armata, cu sisteme americane, inclusiv rachete defensive Patriot.

Romania gazduieste prin rotatie aproximativ 1.000 de soldati ai Statelor Unite si, de asemenea, sistemul SUA Aegis Ashore, care sprijina sistemul balisitic defensiv al NATO.

Romania se angajeaza sa lucreze cu SUA in combatarea securitatilor cibernetice ridicate de comerciantii chinezi in privinta retelelor 5G.

Consolidand securitatea energetica si investitiile: SUA vor continua sa lucreze cu Romania pentru a sprijini seucritatea energetica in Europa.

SUA vor colabora cu Romania pentru a imbunatati climatul investitional si pentru a ajuta tara sa-si foloseasca mai bine vastele resurse de gaz.

Aceste eforturi vor duce la cresterea oportunitatilor de investitii pentru companiile americane, vor creste prosperitatea romanilor si vor imbunatati securitatea energetica in regiune.

Romania sprijina Administratia Trump privind eforturile de deversificare in domeniul energetic in Europa, care vor duce la reducerea dependentei de resursele energetice ale Rusiei.

Romania s-a opus proiectului Nord Stream II si altor proiecte care sa creasca dependenta Europei de Rusia.

Statele Unite si Romania sprijina puternic Initiativa Celor Trei Mari, care este foarte importanta pentru cresterea pietei energetice si a securitatii.”

Hits: 0

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.