Home » Sport » Fotbal » Dosarul dezafilierii Universitatii Craiova : “Știința e și mai aproape de revenire!”

Dosarul dezafilierii Universitatii Craiova : “Știința e și mai aproape de revenire!”

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Dosarul dezafilierii Universitatii Craiova : "Știința e și mai aproape de revenire!"

Dosarul dezafilierii Universitatii Craiova : “Știința e și mai aproape de revenire!”

Pe 14 Decembrie la Curtea de Apel s-a judecat un nou termen în dosarul dezafilierii Universitatii Craiova, în care sunt implicați Adrian Mititelu, Comitetul Executiv al FRF din 2011, Dumitru Dragomir și Mircea Sandu.
În 2013, Mircea Sandu și Dumitru Dragomir au fost trimişi în judecată de Direcţia Naţională Anticorupţie, în dosarul privind dezafilierea echipei de fotbal Universitatea Craiova. Cei doi au fost acuzați de abuz în serviciu și trafic de influență.

Membrii Comitetului Executiv al FRF care au votat dezafilierea Universitatii Craiova în 2011 au fost trimişi în judecată pentru abuz în serviciu. Aceştia i-ar fi adus lui Adrian Mititelu un prejudiciu de 15.800.000 lei.

Componența Comitetului care a votat dezafilierea Universitatii Craiova, pe data de 20 iulie 2011:

1. Mircea Sandu – președinte FRF (a semnat)
2. Dumitru Dragomir – primvicepreședinte FRF (nu a semnat)
3. Octavian Goga – vicepreședinte FRF (a semnat)
4. Marius Stan – reprezentant al cluburilor din Liga I (a semnat)
5. Cornel Şfaiţer – reprezentant al cluburilor din Liga a 2-a (nu a semnat)
6. Marian Rusen – reprezentant al cluburilor din Liga a 2-a (a semnat)
7. Ștefan Stana – reprezentant al cluburilor din Liga a 3-a (a semnat)
8. Cristi Bobar – reprezentant al cluburilor din Liga a 3-a (a semnat)
9. Paul Costas – reprezentant al cluburilor de copii și juniori (a semnat)
10. Marian Pălărie – reprezentant al cluburilor de fotbalul feminin (a semnat)
11. Vasile Avram – președinte CCA (nu a semnat)
12. Sorin Ţerbea – reprezentantul cluburilor de fotbal în sală (a semnat)
Procurorii DNA au cerut câte 14 ani de închisoare pentru Mircea Sandu și Dumitru Dragomir, adică pedeapsa maximă plus o treime spor de pedeapsă pentru circumstanțe agravante.
ISTORICUL DEZAFILIERII Universitatii Craiova !

În iunie, Tribunalul București a decis ca Mircea Sandu și Dumitru Dragomir să fie condamnați la 3 ani cu suspendare în cazul dezafilierii Universitatii Craiova. În plus, cei doi, FRF și LPF trebuie să achite 240 de milioane de euro către Adrian Mititelu.

Va prezentam unele momente ale termenului dai pe 14 Decembrie :
Nu s-a discutat în Comitetul Executiv despre situația juridică a Universitatii Craiova. Nici despre jucătorii echipei nu s-a vorbit. Lucrurile astea le-am aflat mai târziu când eram încarcerat pentru celălalt dosar (n.r. dosarul «Mită în elicopter»)”. Mititelu e și el în sală!

Audierea lui Vasile Avram s-a încheiat și urmează acum în fața instanței Marian Pălărie. Avram a susținut în fața instanței că în 2011, în timpul Comitetului Executiv, l-a atenționat pe Mircea Sandu și pe membrii CEx că din cauza acestei abateri foarte grave FRF va avea de suferit. Acesta a mai zis la un moment dat: “Din păcate am fost prezent la Comitetul Executiv din 20 iulie 2011 când s-a decis excluderea Craiovei.

A început procesul! Vor fi audiați Pălărie și Avram ca martori. Sandu și Dragomir sunt în sală și ca de obicei stau în aceeași bancă. Cristi Borcea a fost chemat și el la audieri din penitenciar, dar a trimis un document conform căruia e în spital.

Audierea lui Marian Pălărie a luat sfârșit, iar în continuarea urmează mai multe înregistrări ale emisiunilor în care au apărut Mircea Sandu și Dumitru Dragomir.

Adrian Mititelu a anunțat pe contul său de facebook că termenul de azi s-a încheiat: “Termen 11 ianuarie! Procesul a decurs foarte bine! Știința și mai aproape de revenire”

DNA a făcut recurs imediat după aflarea sentinței. La fel au procedat și cei doi condamnați, nemulțumiți de sentință.


 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
loading...
Conținutul website-ului Jurnal de Craiova este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către Jurnal de Craiova sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor Jurnal de Craiova, vă rugăm să ne contactați folosind formularul Contact.

About Redactie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Citește articolul precedent:
O tanara de 17 ani a castigat marele PREMIU de 100.000 de euro la Vocea Romaniei !

Teodora Buciu, o adolescentă de 17 ani din echipa lui Tudor Chirilă, este câştigătoarea sezonului şase al emisiunii Vocea Romaniei...

Închide