Doua etape de dezinsectie pe domeniul public, in perioada 10-26 august
Doua etape de dezinsectie pe domeniul public, in perioada 10-26 august

SC Salubritate Craiova SRL desfasoara, in perioada 10.08-26.08.2019, doua etape de dezinsectie pe domeniul public, a opta si a noua din acest an, care vor avea loc alternativ, prin pulverizare aeriana si terestra a substantelor impotriva insectelor daunatoare.

Astfel, in perioada 10-11 august 2019, va avea loc o interventie prin pulverizare aeriana dimineata, in intervalul orar 06.00-10.00. Vor fi vizate lacurile de pe teritoriul municipiului (lacul din Parcul Nicolae Romanescu, Lacul Tanchistilor, Lacul Valea Fetii, Lac Facai, lacul din Gradina Botanica, Lac Valea Sarpelui si cel de la Hanul Doctorului), parcurile, gradinile publice si zonele verzi din cartierele orasului.

Suprafata totala pe care vor fi facute tratamentele avio-chimice este de 780 hectare, graficul interventiei putand suferi modificari in functie de conditiile meteorologice existente. Produsul folosit in cadrul acestei interventii este Solfac Trio.

Incepand din data de 12 august, pe parcursul a 9 zile calendaristice, are loc o interventie realizata prin pulverizare terestra a insecticidelor, substantele folosite in cadrul interventiei fiind Vectobac WG (larvicidare) si Solfac Trio, aflate in grupa a treia de toxicitate si avizate de Ministerul Sanatatii. Lucratorii societatii vor actiona in noaptea de 12 august, efectuand operatiunea de larvicidare in zona lacurilor din Craiova, pe o suprafata de 21,2 hectare (lacul din Parcul Nicolae Romanescu, Lacul Tanchistilor, Lacul Valea Fetii, Lac Facai, lacul din Gradina Botanica, Lac Valea Sarpelui si cel de la Hanul Doctorului).

In noaptea de 13 august, este programata dezinsectia in Parcul Nicolae Romanescu si zonele adiacente. In noaptea de 14 august, activitatea de dezinsectie va fi derulata in Parcul Tineretului, cimitirele Nord si Sineasca, zonele verzi de pe bulevardul Nicolae Titulescu, strada Maria Tanase si de la Casa Stiintei si Tehnicii. Echipele care actioneaza la nivelul Craiovei vor demara interventia in celelalte cartiere ale Craiovei in data de 15 august, aceasta urmand sa se desfasoare in functie de conditiile meteorologice existente.
Suprafata pe care va avea loc operatiunea de combatere a insectelor daunatoare in cadrul acestei etape este de 762,35 hectare, programul de interventie putand fi modificat in functie de conditiile meteologice existente.
Reamintim proprietarilor de terenuri, agentilor economici, institutiilor publice si asociatiilor de proprietari din municipiul Craiova ca, potrivit art. 109 din Regulamentul privind desfasurarea activitatilor de salubrizare, au obligatia de a realiza dezinsectia in spatiile detinute cu orice titlu.

Citeste si :  Porti deschise la ISU Dolj, pentru programul “Scoala Altfel”

Frecventa interventiei este prevazuta la art. 105: “-(1) Din punctul de vedere al frecventei, dezinsectia pentru combaterea tantarilor se executa:
a) lunar, in sezonul cald, pentru spatiile deschise prevazute in programul unitar de actiune;
b) minimum 3 tratamente pe an si ori de cate ori este nevoie, in spatiile comune inchise ale cladirilor.
(2) Pentru combaterea altor vectori dezinsectia se executa:
a) trimestrial si ori de cate ori este nevoie, in spatiile inchise ale operatorilor economici cu profil nealimentar, institutiilor publice si spatiile comune inchise ale cladirilor;
b) lunar si ori de cate ori este nevoie, in spatiile inchise ale operatorilor economici cu profil alimentar si ale unitatilor sanitare;
c) numai la solicitarea persoanelor fizice din spatiile cu destinatie de locuinta”.

Citeste si :  De ziua lui Eminescu Muzeul de Arta Craiova poate fi vizitat gratuit

De asemenea, potrivit prevederilor art.4 lit. d din HCL nr. 319/2009, cu modificarile cu completarile ulterioare, prin care a fost aprobat Regulamentul privind stabilirea unor masuri pentru gospodarirea municipiului Craiova, precum si stabilirea, constatarea si sanctionarea faptelor ce constituie contraventii constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda cuprinsa intre 500 – 2.500 lei pentru persoane fizice si 1 000 – 2.500 lei pentru persoane juridice “neasigurarea conditiilor de igiena prin operatii de curatenie, dezinsectie si deratizare a locuintelor individuale, blocurilor de locuinte, anexe gospodaresti, in jurul blocurilor de locuinte ori in jurul spatiilor in care isi desfasoara activitatea, de catre proprietari, chiriasi ori detinatorii legali”.

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.