
Doua premiere la Teatru National in aceasta saptamana . Este vorba despre DOUA LOTURI si FÊTE care pe 13 februarie si 17 februarie pot fii vazute la Teatrul National . Cele doua premiere sunt deja SOLT OUT si singurele bilete se gasesc doar la piesa HABEMUS BEBE .
DOUĂ LOTURI
regia Nicolae Poghirc
Scenografia: Miruna Varodi
Data premierei: 13 Februarie 2018
Coregrafie: Mihai Dragnea
Două loturi este un caleidoscop de texte de I. L. Caragiale.
O suită de scene și tablouri care reprezintă fragmente din CFR, Moftul Român, Mitică, Moftangii, Politica și literatura și din care se detașează nuvela Două loturi.
Acțiunea se petrece în mare parte la Union, unde printre dansuri și cancan-uri, Lefter plănuiește cum să găsească biletele de loterie pierdute.
Scenografia: Miruna Varodi
Adaptarea: Nicolae Coande, Nicolae Poghirc
Coregrafia: Mihai Dragnea
cu: Nicolae Vicol, Ștefan Cepoi, Corina Druc/ Alina Mangra, Alex Calangiu, Diana Bagdasar, Ionuț Bănică, Cristina Albișoru, Andrei Ștefănescu, Alex Ciontu, Victoria Zubenco, Laura Dumitrescu, Alexandru Nica, Arina Păvălan, Theodora Bălan, Andrei Șchiopu, Anastasia Cepoi, Alexia Petec, Ioana Vicol, Romana Vicol.
Acțiunea se petrece în mare parte la Union, unde printre dansuri și cancan-uri, Lefter-„loserul” prin excelență- plănuiește cum să găsească biletele de loterie pierdute. Două loturieste un caleidoscop de texte de I. L. Caragiale. O suită de scene și tablouri care reprezintă fragmente din CFR, Moftul Român, Mitică, Moftangii, Politica și literatura și din care se detașează nuvela Două loturi.
PREMIERA Ma / 13 FEB / 18:00 / sala MARE
FÊTE
regia Andreea Ciocîrlan
Scenografia: Lia Dogaru
Regia Tehnica: Cristian Petec
Sufleor: Ramona Popa
FÊTE // PREMIERĂ
Sâ / 17 FEB / 19:00
Du / 18 FEB / 19:00 / sala STUDIO
Claudiu Mihail (La Grange. Primul invitat), Vlad Udrescu (Du Croisy. Tartuffe), Constantin Cicort (Gorgibus. Al patrulea invitat), Raluca Păun (Magdelon), Iulia Colan (Cathos), Geni Macsim (Marotte. Al doilea invitat), Angel Rababoc (Marchizul de Mascarille. Molière), Cătălin Miculeasa (Bėjart. Orgon), Romaniţa Ionescu (Lucile. Elmire), Eugen Titu (Vicontele de Jodelet. Al treilea invitat), Cătălin Vieru (Regele Soare), George Adrian (Almanzor. Portar),
Trăim într-o lume de carnaval. Dacă nu suntem siguri de asta, mai inventăm un festival.
Orice eveniment al vieții se transformă într-un motiv de a petrece. Tot ce ne dorim este o continuă sărbătoare care să ne hrănească iluzia că nu suntem singuri și că aici, în lumea asta, ne distrăm de minune în pofida a orice. Fie că a fost privită cu cinism și ironie, fie că a fost poetizată în chip bucolic, fie că a fost o frescă grotescă a unei anumite societăți, tema carnavalescului n-a lipsit din nici o perioadă istorică. „Fête” este un spectacol care urmărește să redea, prin intermediul unui colaj de comedii molièrești, nu numai vertijul bucuriei imediate și superficiale, ci și niște caractere viciate de impostură și fascinante prin stringenta lor actualitate.
HABEMUS BEBE
Elena Vlădăreanu, regia Robert Bălan
Durata: 60 min.
Un performance despre experienţa maternităţii, despre condiţia femeii-artist, despre confuzie şi crize, despre identitate şi panică, despre limite, corp şi… nutriţie.
Un spectacol scris de o mamă şi interpretat de trei actriţe care sunt, la rîndul lor, mame.
Un spectacol care a putut fi realizat datorită unei campanii de crowdfunding.
Text: Elena Vlădăreanu
Cu: Dana Voicu, Carmen Florescu, Lala Mişosniky
Guest star: Eva Bălan
Voci: Maria Balabaş, Elena Vlădăreanu, Mădălina Duţescu, Sanda Watt
Afişe, stencil: Andrei Gamarţ
„Mult timp după ce am născut nu m-am mai gândit la literatură, deşi ea era undeva acolo. Când rămâneam pentru câteva minute singură încercam să verbalizez ceea ce mi se întâmpla, dar curând mi-am dat seama că este imposibil. Nici un cuvânt, nici un singur cuvânt nu poate descrie ce se întâmpla cu mine atunci când îmi ţineam fetiţa în braţe. Sau când stătea la sân. Sau când o priveam minute în şir în timp ce dormea. Sau când îi ţineam tălpile lipite de obrajii mei. Ce a ajuns în cuvinte sunt eu. Cu schimbări, cu frustrări, cu ezitări, confuză, neîncrezătoare, apucată, panicată, nedormită, cu burtă, instinctuală, citind tot mai multe despre nutriţie şi creşterea copilului şi punându-mi tot mai multe întrebări – de fapt, variante la „oare fac bine ce fac?”.
Aşa a apărut „Habemus bebe”. Este cel mai personal şi, în acelaşi timp, cel mai politic text pe care l-am scris vreodată. Asta şi pentru că maternitatea, pe lângă toate lucrurile cunoscute sau mai puţin cunoscute, dar la care într-un fel sau altul mă aşteptam, m-a pus şi în situaţia de a mă confrunta cu limitele corpului meu şi cu statutul meu artistic (sau social, ca să nu sune atât de pretenţios). Adică, ce mai pun acum după „elena vlădăreanu, ”? Mamă? E suficient pentru mine? Aş vrea mai mult? Îmi permit să fac mai mult? E drept faţă de copil ca eu să-mi folosesc timpul şi pentru altceva care să nu intre în schema alăptat-joacă-activităţi? Cum mă împac cu faptul că biroul şi laptopul şi cărţile au fost înlocuite rapid de blatul de bucătărie, aragaz şi oale? Este despre confuzie şi despre timp, despre corp şi despre identitate, despre nutriţie, hrană sănătoasă, angoasă. Despre limite. Inclusiv despre cele ale literaturii. Pot să mai scriu poezie? Dacă scriu, de ce aş publica-o? Cum să rămână în depozit cel mai actual şi mai acut text al meu despre mine? A ieşit o instalaţie. Diferite medii, diferite texturi, trei femei, o singură voce. Vorbesc despre mine (cum altfel, că doar eu le-am scris), vorbesc despre voi. Le mulţumesc mamelor grozave pe care le am în jur, începând chiar cu mama mea, de la care am învăţat atâtea şi care m-au inspirat enorm.”
Elena Vlădăreanu
Un proiect ART NO MORE cu sprijinul WASP – Working Art Space and Production. Proiect finanţat parţial prin plaforma de crowdfunding We Are Here
HABEMUS BEBE // 11plus1
Ma / 20 FEB / 19:00 / sala STUDIO
Views: 1